La sfârșitul anului trecut, Globalworth avea un grad de îndatorare de 34,4%.

 

Portofoliul Globalworth a fost evaluat la finele lunii iunie la 808,8 milioane de euro, la jumătatea celui deținut de fondul sud-african de investiții NEPI (circa 1,6 miliarde de euro), unul dintre principalii competitori ai lui Papalekas în România.

 

”Expunerea bancară a Globalworth a crescut în prima jumătate a anului cu 161,7 milioane de euro, mai ales din cauza unor credite noi obținute, în valoare de 109 milioane de euro, dar și prin preluarea unor datorii asociate cu Nusco Tower și clădirea UniCredit, în sumă totală de 52,7 milioane de euro”, se arată într-un raport al Globalworth.

 

Reprezentanții companiei apreciază că în ciuda noilor finanțări, gradul de îndatorare rămâne la un nivel ”moderat”, de 44,9%.

 

”Abilitatea noastră de a obține finanțare pentru achiziții și dezvoltarea de proiecte poate fi evidențiată prin faptul că am obținut două noi credite în trimestrul al treilea în sumă de 32,5 milioane de euro”, se precizează în raport.

 

În primele șase luni ale anului, compania a finalizat preluarea clădirilor de birouri UniCredit, Nusco Tower și Green Court Building A, representând o investiție totală de 129,7 milioane de euro. În plus, Globalworth a livrat pentru compania Continental prima fază dintr-un spațiu industrial de 44.800 metri pătrați din Timișoara Airport Park. De asemenea, în luna august, alți 9.100 de metri pătrați au fost livrați în parcul industrial pentru compania Elster.

 

Globalworth deținea la sfârșitul lunii iunie 14 proiecte imobiliare, din care 13 în București, fiind unul dintre cei mai importanți investitori de pe piața locală de real estate.

 

Din cele 14 proiecte, 9 sunt finalizate și au în total aproape 327.000 de metri pătrați, cu un grad de ocupare de 80%, evaluate la 639,5 milioane de euro.

 

Printre proiectele finalizate din portofoliul Globalworth se numără clădirile de birouri Tower Center International, BOB, BOC sau complexul rezidențial Upground, toate în București.

 

Veniturile din chirii încasate de Papalekas din cele 9 proiecte se ridică la 36,3 milioane de euro.

 

În plus, omul de afaceri are în diverse stadii de dezvoltare patru proiecte în București (Bucharest One, Global Worth Campus, Gara Herăstrău și extinderea centrului logistic din Timișoara) cu o valoare de 150,7 milioane de euro. Aceste proiecte vor aduce pe piață peste 200.000 de metri pătrați de spații de birouri și logistice.

 

După finalizarea acestor proiecte, Globalworth va ajunge la un portofoliu de peste 1 miliard de euro în România.

 

Globalworth a fost fondată în 2014 de omul de afaceri grec pentru a reuni sub aceeași umbrelă toate activele imobiliare deținute în România. Compania a fost listată la Bursa de la Londra, iar printre acționari au fost atrase și două fonduri americane de investiții, York Capital (20,9%) și Oak Hill Advisors (13,4%). (Sursa: profit.ro)