Majoritatea cumparatorilor au varsta sub 35 ani si venituri intre 2.000 si 2.500 lei, mare parte dintre acestia fiind cupluri proaspat casatorite, iar modalitatea preferata de plata a fost creditul Prima Casa (in proportie de 85%).
Pana in prezent, in Citadella Titan, au fost vandute 184 de apartamente, ansamblul atingand un grad de ocupare de peste 80%. In prezent mai sunt disponibile 40 apartamente.
“In prezent, proiectele care beneficiaza de Prima Casa si TVA 5% sunt cele care se bucura de cel mai mare succes, o dovada in acest sens fiind vanzarile record din aceasta vara de la Citadella Titan. Piata rezidentiala s-a dinamizat in ultimii 2 ani, iar pentru anul acesta estimam rezultate mult mai bune fata de anul trecut, atat ca volum de tranzactii, cat si ca valoare” a declarat Andreea Comsa, managing director Premier Estate Management.
Construit pe o suprafata totala de 7.900 mp, Citadella Titan a fost finalizat in doua etape. In octombrie 2009 s-au incheiat lucrarile la prima cladire, in timp ce cu patru luni mai tarziu, in februarie 2010 s-au finalizat si lucrarile la cea de-a doua cladire. Fiind declarat in insolventa, ansamblul Citadella Titan a intrat in februarie 2013 sub administrarea judiciara a Euro Insol, firma specializata in reorganizare judiciara, iar din martie 2014 in portofoliul Premier Estate Management. (sursa: wall-street.ro)
Lactate Natura Târgovişte vrea să-şi vândă din fabrici pentru a reduce costurile
Producătorul de lapte şi brânză Lactate Natura (simbol bursier INBO) vrea să-şi vândă două fabrici de brânzeturi şi o fermă de vaci pentru a-şi reduce costurile în contextul în care concurenţa dură de pe piaţa lactatelor pune presiune pe preţurile de vânzare, iar seceta de anul acesta a mărit cheltuielile cu materia primă.
Compania, care are o fabrică modernizată la Târgovişte, vrea să scape de aceste active şi să strângă fonduri pentru alte investiţii, inclusiv restaurarea fabricii de brânzeturi din Viforâta (Dâmboviţa). Afacerile companiei au suferit anul acesta din cauza concurenţei producătorilor străini de lactate, iar vânzările au scăzut cu 6% până la 11,5 mil. lei în semestrul I.
Lactate Natura şi-a redus pierderile cu aproape jumătate, la 0,87 mil. lei, însă se teme că marjele îi vor fi erodate din cauza scumpirii laptelui. „Efectele secetei din întreaga Europă vor fi puternic resimţite în preţul de achiziţie a laptelui materie primă; la data întocmirii raportului înregistrăm deja reduceri considerabile ale cantităţilor de lapte disponibile pe piaţa internă şi solicitări de creştere a preţului din partea fermierilor“, arată reprezentanţii Lactate Natura.
Compania, care are o capitalizare de 14,8 mil. lei, este deţinută de SIF Oltenia (SIF5), cu 39,7%, şi o serie de firme din grupul controlat anterior de Cătălin Chelu, care deţin peste 25%. (sursa: zf.ro)