Complexul office, care a obținut în 2021 primul credit verde acordat României de IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, se întinde pe 60.000 mp și a fost inaugurat anul trecut.

Instituția financiară a acordat 72 de milioane de euro acestui proiect, pentru a-l ajuta să obțină certificarea EDGE Advanced, cu o reducere previzionată de minimum 40% a consumului de energie și apă, comparativ cu o clădire similară standard. 

Aceasta este a doua clădire office cu dublă certificare verde din portofoliul Iulius, după United Business Center 0, parte din ansamblul mixed-use Iulius Town Timișoara.

Procesul de certificare a fost gestionat cu sprijinul BuildGreen, companie care activează în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile în Europa Centrală și de Est. 

Iulius a investit 120 de milioane de euro în proiectul Palas Campus, regenerând o zonă centrală a Iașului. Aici își au sediul companii multinaționale din IT şi automotive precum Amazon Development Center Romania, Cognizant Softvision, Expleo, HTEC Group, Microsoft, Visma Software România, Profidata Dev, Safeguard Global, Bandwidth și Allianz-Ţiriac.