"Suntem focusati pe proprietati comerciale, mai ales proiecte de birouri care se confrunta cu anumite probleme, carora vrem sa le imbunatatim performanta. Avem multe proiecte in curs de achizitie si in general ne uitam la orice face sens, iar tinta noastra este sa cream produse pentru investitori. Luam decizia de achizitie foarte repede si intentionam ca in urmatoarele 12-18 luni sa cumparam proiecte. Suntem foarte focusati pe cash-flow, astfel ca pregatim proiectele pe care le cumparam, prin asset management, pentru momentul in care investitorii puternici se vor intoarce in Romania, pentru a avea ce le oferi", a spus Raptis la CEDER Conference organizat de CiJ Journal.

 

El a aratat ca achizitiile vor viza si proiecte de logistica si industriale, insa segmentul preferat de Globalworth este cel de birouri. "Pentru a avea succes trebuie sa fii concentrat in ceea ce faci. De aceea ne concentram pe spatii de birouri in Bucuresti care nu sunt complet ocupate, asa cum am facut cu Tower Center, pe care l-am luat in momentul in care era in insolventa, iar intr-un an am reusit sa il punem pe picioare", a adaugat Raptis, mentionand ca banii pe care ii va investi in Romania provin din fondurile atrase de companie de pe Bursa de la Londra, potrivit Mediafax.

Papalekas a infiintat Globalworth anul trecut, prin intermediul caruia isi controleaza portofoliul imobiliar.

 

Omul de afaceri a finalizat preluarea intregului portofoliu de active imobiliare detinute in Romania prin intermediul fondului, listat la Bursa de la Londra, respectiv cladirile de birouri BOB, BOC, Tower Center International, City Offices, precum si proiectele Herastrau One, Bucharest One si complexul de locuinte Upground. Valoarea de piata a acestor proiecte era estimata in decembrie la 488 de milioane de euro, iar valoarea datoriilor legate de aceste active se ridica la 248,3 milioane de euro, respectiv 49,9% din total.

 

Globalworth a atras luna trecuta 144 de milioane de euro de pe bursa londoneza, fonduri cu care vrea sa cumpere un numar de 10 proiecte imobiliare, printre care si cladirea de birouri UniCredit HQ din zona Piata Presei, in care banca UniCredit Tiriac are sediul din vara anului 2012. Costul pentru aceasta investitie era stabilit la 43 milioane euro.

 

Papalekas, care in ultimii ani a mai cumparat To¬wer Center, Cathe¬dral Plaza sau City Mall, este dispus sa plateasca pe toate aceste proprietati circa 130 milioane euro, iar investitiile suplimentare in dezvoltarea proiectelor de birouri de pe anumite terenuri din Bucuresti ar implica inca 100 milioane euro. (sursa: wall-street.ro)