La intrebarea care sunt primele tari, in afara celei locale, in care compania pe care o conduceti este cel mai probabil sa investeasca, executivii din Europa Centrala si de Est au indicat, in ordine Rusia, Germania, Brazilia, Romania si China, potrivit celui mai recent barometru EY - Central and South East Europe Capital Confidence Barometer.

 "Romania reapare ca o tinta importanta pentru investitiile regionale, intr-o perioada in care investitiile in economiile emergente iau in considerare un volum important de investitii in economiile non-BRIC. Putem astfel considera ca Romania este asteptata sa devina o piata de interes pentru investitiile regionale", a declarat, intr-un comunicat, Florin Vasilica, lider al departamentului de asistenta in tranzactii, E&Y Romania.

 Increderea in finalizarea tranzactiilor de fuziuni si achizitii a crescut in mod semnificativ, la fel si numarul si calitatea oportunitatilor comparativ cu anul trecut, fapt care a consolidat intentiile de cumparare. Un procent destul de important, de 36%, dintre executivi se asteapta la o crestere a activitatii de tranzactionare la nivel global, iar un sfert dintre acestia intentioneaza sa actioneze ei insisi.

 In zona Europei Centrale si de Sud-Est, 51% dintre executivi se asteapta ca volumul de noi tranzactii sa ramana stabil in urmatoarele 12 luni si aproximativ 36% dintre respondenti se asteapta ca volumul sa creasca.

 Numarul de executivi care si-au exprimat intentia de a se angaja in tranzactii de dimensiuni mai mici (de sub 50 de milioane de dolari) a crescut cu un procent semnificativ, de la 36% anul trecut, la 63%. Aceste tranzactii de mai mici dimensiuni reprezinta majoritatea tranzactiilor estimate sa se incheie. Cei care se concentreaza pe tranzactii cu impact major in piata (de la 501 milioane de dolari la 1 miliard de dolari) au scazut cu 10 puncte procentuale, la 4%. Acestea sunt schimbarile care indica un mediu de afaceri mai nisat in viitor.

 

In ceea ce priveste asteptarile managerilor legate de cresterea economiei locale, mai mult de jumatate dintre acestia anticipeaza o crestere, fapt care se coreleaza cu cresterea capacitatii companiilor de a investi si cu cererea actionarilor de crestere stabila. (sursa: incont.ro)