"Terenul, de circa 700 de metri patrati, a fost cumparat in anul 2007, iar constructia a fost inceputa in primele luni ale anului. In momentul de fata blocul este ridicat si se lucreaza la interioare. Imobilul are patru etaje si va cuprinde doar apartamente cu 3 camere, plus 2 penthouse", a declarat Georgian Marcu, directorul general al firmei imobiliare Green Angels, promotorul exclusiv al proiectului, prezent la Targul Imobiliar National -tIMOn.
El a adaugat ca investitorul are o experienta de 15 pe piata imobiliara din intreaga lume si ca acesta mai detine doua terenuri de dimensiuni mai mari in Bucuresti, in zone centrale si ultracentrale, unde intentioneaza sa construiasca de asemenea locuinte, precizeaza Mediafax. Locuintele din imobilul de pe Batistei au suprafete cuprinse intre 95 metri patrati utili si 141 metri patrati utili, iar pentahouse-urile au terase de circa 100 de metri patrati.
"Clientii tinta sunt cei care vor sa stea in zone ultracentrale si cauta locuinte de calitate, dar si cu design. Arhitectul proiectului a venit cu o noutate pe piata, astfel ca la nivelul doi al subsolului vor fi amenajate boxe de 10-18 metri patrati, unde va fi spalatorie pentru locatarii blocului. Nu am inceput inca oficial vanzarile, dar deja avem 3-4 clienti pentru cele doua penthouse-uri, ambele fiind rezervate", a adaugat Marcu.
"Sunt interesati sa cumpere antreprenori, consultanti, avocati. Nu exista acest gen de produs pe piata, exista potential de vanzare. Pretul de constructie al proiectului este de circa 1.000 de euro pe metru patrat, plus pretul terenului", a explicat Marcu decizia investitorului elvetian de a construi in acest an un astfel de proiect. In opinia sa, piata este in prezent polarizata, clientii fiind interesati fie de preturile cele mai mici, fie de locuintele scumpe.
"Cea mai mare problema a pietei imobiliare in prezent este ca segmentul de mijloc nu e acoperit cu produse competitive. Nu exista produse competitive din punct de vedere al locatiei, suprafetei si preturilor. Terenurile in zone centrale si semicentrale sunt inca foarte scumpe, iar dezvoltatorii considera ca e mai usor sa faci acelasi tip de produs, decat sa vii cu ceva nou", a adaugat Marcu. (sursa: wall-street.ro)