“În decembrie 2015, compania a preluat restul de 41,1% din compania BCG( proprietarul unei firme care deține clădirea de birouri City Gate) pentru o sumă totală de 18,1 milioane de euro, care a fost plătită în ianuarie 2016”, se arată într-un raport al companiei.
City Gate a fost livrat în anul 2009 și are o suprafață de 47.692 metri pătrați, închiriată în proporție de 93%. Proiectul era evaluat la finele anului trecut cu 146,1 milioane de euro, comparativ cu 148 milioane de euro în decembrie 2014. Proiectul, compus din două clădiri, generează o chirie medie de 19 euro/mp/lună.
Bluehouse a vândut anul trecut și clădirea Victoria Center din București și mai deține imobilul de birouri Olympia Tower din Piața Muncii.
GTC este unul din cei mai vechi dezvoltatori imobiliari de pe piața locală, cu investiții totale de peste 400 milioane de euro. În afară de complexul de birouri, compania a dezvoltat în România o rețea de centre comerciale în provincie, dar care majoritatea au fost vândute în pierdere, din cauza dificultăților cu care acestea se confruntau.
Compania mai deține în prezent doar centrul commercial Galleria Arad, de 13.000 de metri pătrați, dar care este scos la vânzare. Proiectul are un grad de ocupare de 95% deși anul trecut Cora, principalul chiriaș a închis hipermarketul din mall, iar chiria se ridică la 5,7 euro/mp/lună.
Valoarea de piață a centrului commercial este de 3,9 milioane de euro, comparativ cu 8,5 milioane de euro în 2014, sumă stabilită pe baza ofertelor de achiziție primite de companie.
În pluc, GTC a mai dezvoltat și două ansambluri rezidențiale, FeliCity și Rose Garden, ambele în București. Proiectul Felicity a fost preluat de o subsidiară a Unicredit Bank, care a șters astfel datoria GTC.
Aproximativ 39% din portofoliul generator de venituri al GTC este localizat în Polonia, 20% în Ungaria, 14% în România și 12% în Serbia.
GTC avea la finele anului trecut un portofoliu total de 1,3 miliarde de euro și venituri operaționale de 117,4 milioane de euro. (sursa: profit.ro)