În total, compania închiriază o suprafață de 29.000 mp. Noul contract se întinde pe o durată de opt ani, până în 2032, iar tranzacția a fost intermediată de compania de consultanță Griffes.
Dat fiind nivelul chiriilor din zona Dimitrie Pompeiu, unde este amplasat proiectul, de 11-13 euro/mp/lună, rezultă o valoare totală a contractului de circa 33,5 milioane de euro, „cea mai mare tranzacție de acest fel din ultimii zece ani”, după cum anunța investitorul maghiar Adventum.
Acesta a fost consiliat în cadrul tranzacției de compania de consultanță imobiliară CBRE, cea care s-a ocupat, acum trei ani, și de procesul de achiziție al proiectului, de la dezvoltatorul belgian Atenor, în cea mai mare tranzacție imobiliară semnată în acel an, cu o valoare de peste 150 de milioane de euro.
„Continuarea parteneriatului cu Adventum reconfirmă angajamentul nostru de a continua investițiile și creșterea în Romania. Oamenii noștri sunt în centrul tuturor acțiunilor Genpact, așa încât dorim să le oferim un spațiu de lucru care să stimuleze creativitatea și inovația, creând în același timp valoare pentru piața românească și pentru clienții noștri”, a declarat Alexandru Stoenescu, Country Leader pentru Genpact România și Bulgaria.
Chiar dacă nu este vorba de un contract nou, ci de o reînnoire pentru birourile din Hermes Business Campus, este un semnal important într-o perioadă în care multe companii din IT şi outsourcing își reduc suprafeţele contractate.
Genpact a început în 1997 ca unitate de afaceri în cadrul General Electric. Apoi, în ianuarie 2005, a devenit o companie independentă, iar din 2007 este listată la bursă. În anul 2022 avea peste 115.000 de angajați și venituri anuale de 4,37 miliarde de dolari. Sucursala din România a obținut afaceri de 128,8 milioane de euro, o creștere de 21% în 2022, data ultimei raportări, și are peste 3.000 de angajați pe plan național.
Zona Dimitrie Pompeiu a anunțat un amplu proces de reamenajare urbană începând cu mijlocul anului 2024, iar Primăria a lansat deja licitația pentru achiziția studiului de fezabilitate. Procesul semnificativ de reconfigurare va include o nouă șosea care va conecta șoseaua Pipera, Bulevardul Dimitrie Pompeiu și Strada Fabrica de Glucoză, precum și o facilitate Park&Ride. Bulevardul Dimitrie Pompeiu va fi lărgit la 4 benzi, 2 pentru fiecare direcție, linia de tramvai va fi extinsă, conectivitatea îmbunătățită, iar pistele pentru biciclete și trotuarele vor fi complet reînnoite.