„Ne bucurăm că putem oferi pacienţilor din Vestul ţării această investigaţie de înaltă performanţă mai aproape de casă, acesta fiind un aspect extrem de important mai ales în cazul pacienţilor oncologici. PET/CT a schimbat domeniul oncologiei şi a îmbunătăţit cu mult calitatea diagnosticării şi monitorizării tratamentului în afecţiunile oncologice”, a spus Radu Lupu-Gorduza, CEO Affidea România.
Centrul are o suprafaţă de aproximativ 200 de mp şi le va permite medicilor să ofere un diagnostic complet pacienţilor oncologici pentru a le oferi acestora tratamentul corespunzător.
„Vom continua dezvoltarea, ne dorim să fim prezenţi în fiecare regiune a ţării şi suntem deschişi oportunităţilor, fie ele noi achiziţii compatibile cu modelul nostru de business, fie greenfield”, potrivit lui Radu Lupu-Gorduza.
Pacienţii asiguraţi vor putea să beneficieze gratuit de serviciile centrului din Timişoara, Affidea urmând să semneze un contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
”Serviciile noastre vor reduce timpul de aşteptare al pacienţilor şi vor accelera diagnosticarea afecţiunilor oncologice, instituirea tratamentelor corespunzătoare şi monitorizarea răspunsului la tratamentul specific. Avem speranţa că, în câteva săptămâni, vom finaliza paşii administrativi pentru a intra în contract cu CNAS, ceea ce înseamnă că pacienţii vor putea efectua gratuit investigaţia PET/CT şi în Timişoara”, a spus Nicoleta Gongu, Oncology Manager Affidea România.
În cazul cancerului, investigaţia PET/CT poate detecta schimbări morfologice cu 6 până la 12 luni înainte ca acestea să poată fi detectate la nivel anatomic prin investigaţii tradiţionale, precum RMN.
Affidea, parte a grupului cu acelaşi nume, deţine în România, după deschiderea centrului de la Timişoara, o reţea de 17 centre de imagistică, medicină nucleară şi tratament al cancerului, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 45 de milioane de lei şi este al optulea jucător pe piaţa de servicii medicale private. Affidea este un grup întregistrat în Olanda, cu sediul operaţional în Budapesta (Ungaria), fiind activ în 14 state din Europa cu 170 de centre medicale.
Topul companiilor din acest sector este dominat de Medlife, cu venituri de 450 de milioane de lei anul trecut, reţeaua Regina Maria, cu cifră de afaceri de 290 de milioane de lei în 2015 şi Medicover, cu venituri de 252 de milioane de lei în 2015. (sursa: zf.ro)