Peste 36% dintre respondenți au spus că au nevoie de 30 de minute și o oră pe zi pentru a ajunge la serviciu și apoi înapoi acasă, în timp ce 37,7% petrec între o oră și două ore pe drumul catre si dinspre birou.
“Ne aflăm cu toţii într-o permanentă luptă cu timpul, motiv pentru care distanţa dintre casă şi locul în care muncim a devenit un criteriu tot mai important atunci când candidaţii aleg unde să îşi depună CV-urile şi chiar un motiv pentru care îşi schimbă job-ul. Este adevărat că acest fenomen se resimte mai acut în marile oraşe, unde centrele de servicii şi producţie s-au extins şi în ariile extra-urbane, ceea ce înseamnă că şi distanţele de parcurs dintr-un punct în altul sunt, evident, mai mari”, declară Bogdan Badea, CEO eJobs România.
Din acest motiv, 56,4% dintre angajați ar fi dispuși să accepte un loc de muncă care le oferă un salariu mai mic dacă locul de muncă se află mai aproape de zona în care trăiesc, arata studiul. De fapt, pentru 25,6% dintre participanții la studiu, distanța dintre birou și casă este unul dintre cei mai importanți factori luați în considerare la alegerea unui loc de muncă, după salariu, programul de lucru, securitatea locului de muncă și oportunitatea de a avansa în carieră.
Același studiu a arătat, de asemenea, că distanța dintre birou și casă nu este singurul lucru important pentru angajații români, deoarece aceștia consideră importante centrele de servicii sau facilitățile pe care le pot găsi aproape de locul de muncă.
De obicei, birourile sunt situate în zone unde se află și supermarket-uri, benzinării, restaurante, clinici medicale sau săli de sport. (Sursa: capital.ro)