Preţul plătit de investitor poate fi estimat la circa 8 mil. euro, pe baza tranzacţiilor încheiată în acestă zonă anul acesta.
Zona Expoziţiei, unde va începe acest proiect, a devenit cel mai fierbinte punct de pe harta imobiliară a Bucureştiului în acest an. Aici s-a anunţat construcţia a şase clădiri de birouri, 1.800 de locuinţe şi transformarea unor vechi hale expoziţionale în spaţii de închiriat.

Belgienii vor să ridice pe acest teren un complex de birouri în suprafaţă de 44.000 mp, care ar atrage o investiţie de peste 80 mil. euro, potrivit estimărilor Capital.

„Ţările din Europa Centrală şi de Est sunt bine poziţionate în privinţa costurilor competitive cu forţa de muncă, a legislaţiei flexibile, a unei culturi organizatorice similare cu a zonei euro şi a Americii de Nord şi a unui istoric dovedit. România are în prezent peste 100.000 de angajaţi în sectorul serviciilor externalizate şi rămâne una dintre cele mai atractive ţări din regiune în atragerea de noi investiţii“, îşi justifică decizia Atenor.

Dezvoltatorul a construit până acum proiectul de birouri Hermes Business Campus de pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu din Bucureşti. Cele trei clădiri de 72.000 mp au fost complet închiriate şi întregul complex a fost scos la vânzare prin intermediul brokerilor Colliers International şi CBRE la un preţ de peste 100 mil. euro, potrivit surselor Capital.

„Suntem în continuare în discuţii cu privire la vânzarea acestor clădiri, însă nu sunt planuri pentru a încheia o tranzacţie anul acesta ţinând cont de tendinţa ascendentă a pieţei de investiţii“, precizează reprezentanţii Atenor.

Compania a mai cumpărat în vara anului trecut un teren de circa 5.000 mp la intersecţia dintre Calea Victoriei şi Bulevardul Dacia din Bucureşti. Pe acest lot se va ridica o clădire de birouri de 12.000 mp.  (sursa: capital.ro)