Noua clădire, a cărei construcţie a început în martie 2021, are o suprafaţă construită de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, împărţiţi pe zece etaje şi este conectată de sediul existent prin două pasarele. "În 2024, aniversăm, de asemenea, 30 de ani de prezenţă Bosch în România şi ne bucurăm să marcăm acest moment şi prin finalizarea unei investiţii de o asemenea amploare, atât ca sumă alocată, cât şi prin prisma utilităţii sale pentru Bosch şi pentru industria din România, dar şi prin modul exemplar de colaborare cu autorităţile locale. De 30 de ani, Bosch este un partener de încredere pentru societatea românească, iar această investiţie de la Cluj subliniază angajamentul pe termen lung pe care Grupul Bosch îl are faţă de România", a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. şi reprezentantul Grupului Bosch în România.
"Această nouă clădire modernă, pe care o inaugurăm astăzi şi de care eu personal sunt foarte mândru, completează beneficiile pe care le oferim colegilor noştri. Aceste facilităţi moderne şi condiţii de muncă care inspiră îi ajută să inoveze, să colaboreze şi, astfel, să dezvolte, chiar aici, în România, soluţii de ultimă generaţie ce au impact asupra viitorulului industriei mobilităţii la nivel global," a declarat Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. "Prin consolidarea poziţiei Centrului de Inginerie din Cluj, experţii noştri locali au o contribuţie din ce în ce mai mare la procesul de transformare a companiei la nivel global. Fie că este vorba despre sisteme avansate pentru asistenţa şoferului, sisteme de direcţie asistate electric, sisteme de propulsie tradiţionale şi electrice, sau diferite servicii pentru industria auto - la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj avem experienţă vastă în dezvoltarea unor soluţii software şi hardware inovatoare. Proiectele tehnice complexe şi contribuţia directă la dezvoltarea produselor Bosch inovatoare, oportunităţile de dezvoltare profesională şi personală, condiţiile de muncă flexibile, birourile şi laboratoarele moderne deja existente în Cluj-Napoca, Jucu, Bucureşti şi Sibiu, fac din Centrul de Inginerie Bosch unul dintre cei mai doriţi angajatori în rândul inginerilor şi specialiştilor IT în România", a continuat Matter.
Bosch pune accent pe condiţii de muncă flexibile şi pe spaţii care inspiră.
Pe lângă birourile şi sălile de şedinţe moderne, având un design atractiv, noua clădire oferă diferite facilităţi, precum zone pentru testarea maşinilor, spaţiu dedicat proiectelor de inovaţie, sală de conferinţă şi zone de relaxare. De la parter până la ultimul etaj, design-ul clădirii combină elementele creative cu lumea dinamică a tehnologiei. Fiecare etaj are o temă creativă adaptată la specificul activităţilor tehnice, clădirea oferind, astfel, spaţiul cel mai potrivit pentru a facilita procesele complexe specifice inovaţiei şi ingineriei avansate, integrând laboratoare tehnice moderne, spaţii de colaborare şi de muncă în linişte şi experienţe inedite prin intermediul realităţii virtuale. Facilităţi suplimentare, precum cantina şi sala de sport, care au fost deschise în 2021, îşi aduc aportul la starea de bine şi sănătatea angajaţilor. Toate aceste beneficii stimulează creşterea ratei de prezenţă la birou a angajaţilor Centrului de Inginerie din Cluj, îmbinând, astfel, într-un mod eficient, telemunca cu prezenţa fizică la sediul companiei