Potrivit acordului semnat între cele două ministere, centrul dn Bucureşti va identifica proiecte pilot din sectorul IT, pe care le va şi dezvolta ulterior, a anunţat Ministerul pentru Ştiinţă, IT&C şi Planificare din Coreea de Sud, citat de agenţia Yonhap.

 

România şi Coreea de Sud au convenit să asigure fiecare câte 1 milion de dolari pentru finanţarea de astfel de proiecte.

 

Principalele domenii de interes vor fi extinderea reţelelor de internet în bandă largă, precum şi îmbunătăţirea infrastructurii publice cheie (Public Key Infrastructure - PKI) şi a securităţii informatice.

 

"Sperăm ca, prin lansarea centrului de cooperare IT din România, cele două ţări să dezvolte o colaborare mai strânsă în sectorul tehnologiei", a notat ministerul sud-coreean.

 

Companiile din Coreea de Sud vor putea căuta oportunităţi de afaceri prin intermediul centrului de la Bucureşti, pentru a profita de dezvoltarea rapidă a sectorului IT din Romania.

 

România poate funcţiona ca un cap de pod pentru firmele sud-coreene car vor să intre mai puternic pe piaţa europeană, se arată în comunicatul instituţiei. (Sursa: mediafax.ro)