Unii oameni ar putea crede că aceste birouri flexibile sunt destinate doar freelancerilor, start-up-urilor sau companiilor mici. Este posibil să aibă o imagine a unui spațiu deschis mare, cu rânduri de birouri și poate unele camere mici pe lateral. Această imagine este însă o prejudecată. Astăzi, multe spații de coworking sunt proiectate pentru a găzdui companii de toate dimensiunile, de la birouri private pentru echipe de 30 de persoane până la spații pentru peste 300 de persoane. De fapt, multe birouri flexibile acum numără companii majore ca membri, cu spații mari sau chiar etaje întregi dedicate unei singure companii.
Potrivit unui articol de la Harvard Business Review, „De ce companiile își creează propriile spații de coworking”, multe corporații mari apelează la coworking nu doar pentru că este o opțiune populară, ci și pentru că își doresc angajații să se bucure de beneficiile asigurate de spațiile de coworking. Care sunt aceste avantaje? Oamenii realizează mai multe conexiuni, învață mai rapid noi abilități și afirmă că se simt mai inspirați și au mai mult control asupra muncii lor. Acestea sunt beneficii reale care au un impact direct - atât pentru angajați, cât și pentru o afacere.
Cine profită de spațiile de coworking? Marci mondiale majore, precum Facebook, Google, Microsoft, Spotify, Samsung și McDonald au plasat echipe sau departamente în locații de coworking din întreaga lume. Potrivit lui Mark Goldberg, VP Global Facilities la Hootsuite, platforma globală de management social media, și-au dorit ca angajații lor să se simtă „confortabili și inspirați în timpul lucrului și știm că pentru aceasta trebuie să le oferim mai mult decât un birou standard”. El adaugă: „când am pășit în spațiul Mindspace din București, știam că acesta este mediul pe care-l căutam pentru a favoriza procesul creativ pe care oamenii noștri îl realizează pentru a susține și a invoca continuu produsul nostru.”
Coworking-ul nu mai este cu siguranță doar pentru freelanceri. De fapt, furnizorii de coworking premium precum Mindspace raportează că peste 50% dintre membrii lor sunt companii mari.
Care sunt alte motive pentru care companiile mari aleg spații flexibile pentru angajații lor?
Pe lângă beneficiile pentru angajați, birourile flexibile oferă companiilor o soluție excelentă pentru flexibilitate și oportunități de extindere. Mai ales în cazul în care o corporație mare deschide un birou într-un nou oraș, spațiile de coworking le oferă o opțiune excelentă în domeniul imobiliar comercial, pregătit imediat pentru angajați - nu este nevoie de investiții extinse de renovare și nu sunt necesare angajamente pe termen lung cu leasing. Echipa lor poate să fie funcțională în cel mai scurt timp, iar compania știe că poate crește ușor, fără a avea nevoie de resurse suplimentare.
Cu multe opțiuni de coworking de tip boutique situate în locații imobiliare de top din marile orașe și un accent pus pe crearea de spații care au un design excelent și servicii personalizate, multe companii mari își dau seama că acestea sunt exact locurile pe care și le doresc pentru ca angajaților să vină cu plăcere la muncă în fiecare dimineață: un spațiu de birou inspirat, de înaltă calitate, într-o locație excelentă, cu evenimente în comunitate și profesionale.
Mindspace este un spațiu de lucru boutique global cu 30 de locații din întreaga lume și două în București: Victorei și Pipera. Printre cei 15.000 de membri ai acestora se numără companii precum Microsoft, Samsung, Spotify, Barclays Bank, Yahoo, Agoda și multe altele. Pe măsură ce piața de birouri flexibile crește în fiecare an, opțiunile premium, precum Mindspace, atrag în mod firesc companiile mai consacrate, deoarece ofertele lor se potrivesc standardelor profesionale ridicate ale companiilor mari și au expertiză în personalizarea spațiului pentru a se potrivi nevoilor companiilor. (sursa: Mindspace)