Prin poziția pe care a deținut-o, Ștefan Oană a contribuit la atragerea de finanțări, parteneriate, dezvoltarea și vânzarea unor proiecte importante cum ar fi proiectele de birouri Expo Business Park, Victoria Center si Olympia Tower sau vânzarea către Impact a terenului pe care a dezvoltat proiectul Luxuria. Cel mai recent deal a fost în calitate de consultant de afaceri, contribuind la obținerea unei finanțări de 21 milioane de euro pentru proiectul rezidențial Amber Forest, dezvoltat de Alesonor.
“Ștefan Oană se alătură Fortim Trusted Advisors pentru a consolida echipa de manageri, în parteneriatul cu grupul nostru internațional de alianță, BNP Paribas Real Estate, ce anual oferă asistență pentru investiții imobiliare care totalizează zeci de miliarde de euro. Conform strategiei noastre de a oferi cât mai multe servicii partenerilor strategici, de a fi o companie One-Stop Shop, de la începutul anului și până acum, echipa noastră s-a mărit cu cinci consultanți cu experiență pe piața de advisory, pentru segmentele de retail și birouri și intenționăm să continuăm recrutările“, declară Costin Nistor, Managing Director Fortim Trusted Advisors, membră a Alianței BNP Paribas Real Estate.
Pe segmentul de investiții în clădiri de birouri, BNP Paribas Real Estate este lider în rândul consultanților din Europa de Vest. Anul trecut, BNP Paribas Real Estate s-a situat pe primul loc în ceea ce privește volumul de vânzări asistate de clădiri de birouri, în Europa de Vest (care include Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Franța, Islanda, Irlanda, Italia și Marea Britanie), cu o pondere de 20% din totalul tranzacțiilor. În Franța, BNP Paribas Real Estate are o cotă de piață de 29%, iar în Germania de 28%, în ambele țări fiind pe primul loc în topul companiilor de consultanță pe segmentul proprietăților comerciale.
Cu 50 ani de expertiză pe piața imobiliară, cu o prezență în 31 de țări, majoritatea din Europa, BNP Paribas Real Estate deține o rețea de peste 4.500 profesioniști în imobiliare.
La nivelul anului 2020, în alianța BNP Paribas Real Estate s-au intermediat investiții imobiliare cu un total de 28,7 miliarde de euro, majoritatea pe teritoriul european.
La nivel european, luând în calcul toate segmentele de piață (birouri, retail, hoteluri și industrial), BNP Paribas Real Estate a fost lider în 2020 și s-a situat în top 3 companii de profil în 2021.
Pe segmentul rezidențial, prin intermediul BNP Paribas Real Estate, anul trecut s-au vândut locuințe în Europa cu o valoare totală de 756 milioane de euro și are în dezvoltare proiecte rezidențiale cu un total de peste 3.000 apartamente doar în Franța.
“Este un moment efervescent al pieței de investiții imobiliare, cu multe provocări, în care se cere o analiză riguroasă pe fiecare proiect în parte. Sunt din ce în ce mai puține proiecte noi, la vânzare și mai mulți potențiali cumpărători, fapt pentru care atenția investitorilor a început să acopere o plajă mai mare și să se îndrepte și către proprietățile cu potențial de value-add. În același timp, dezvoltările noi au de înfruntat provocări sporite, care necesită un nivel crescut de expertiză și prelungesc durata de implementare. Ținem legătura permanent cu partenerii de alianță si lucrăm atat cu investitori cat si cu dezvoltatori care caută oportunități în România, dar și în țările unde activează partenerii noștri“, declară Ștefan Oană, Fortim Trusted Advisors, membră a Alianței BNP Paribas Real Estate.
În prima jumătate din 2022, din cele 21 tranzacții mari de investiții imobiliare înregistrate la nivelul României, doar trei au vizat clădiri livrate în mai puțin de trei ani. Ca urmare a cererii crescute de investiții tip value-add, clădiri bine localizate, dar care necesită renovări și repoziționări pe piață, compania Fortim Trusted Advisors și-a dezvoltat serviciile de Project Management, care a cunoscut o creștere de 150%, cele mai solicitate fiind serviciile de autorizare și reautorizare ISU pentru clădiri comerciale.
Din ianuarie și până la această dată, 22 august 2022, volumul investițiilor și finanțărilor în piața imobiliară a depășit 600 milioane de euro, în România, creând premisele depășirii bornei de un miliard de euro, la finalul anului.