Frații Pavăl sunt primii antreprenori ai României care au trecut pragul de un miliard de euro cifră de afaceri.
Antreprenorii au declarat recent într-un interviu pentru Profit.ro, acordat chiar în incinta AFI Cotroceni, că pun bazele a două fonduri de investiții, unul pentru investiții imobiliare și un fond de capital de risc pentru investiții în startup-uri românești.
”Am decis să investim în zona de imobiliare nu pentru că e o modă și pentru că în România fiecare, cum are niște bani, cumpără clădiri de birouri. O gândim ca pe un suport pentru indiferent ce perioadă va veni, cândva, în care cererea din domeniul nostru de activitate ar putea intra pe un trend descrescător. Și s-ar putea să ai nevoie de niște resurse, pe care evident nu le vei putea lua de la bănci într-o astfel de period”, a declarat Dragoș Pavăl în Interviurile Andreei Roșca.
”Și dacă găsim un mix de chiriași din altă industrie, adică IT, de exemplu, înseamnă că investiția este într-o zonă complementară cu ceea ce facem noi. Și asta e bine. Este un business separat, dar care face parte din grupul nostru. Este ca și cum ai cere ajutor fratelui tău… O companie are multe fundații. Asta va fi o fundație din cele necesare, care să sprijine compania. În plus, cu tot ceea ce administrăm azi ca terenuri și magazine, imaginează-ți câtă experiență avem”, a mai spus Dragoș Pavăl.
În noiembrie, Africa Israel Investments, companie controlată de miliardarul israelian Lev Leviev, anunța într-un raport prezentat de Profit.ro că toate cele cinci clădiri de birouri dezvoltate de AFI Europe în zona Cotroceni din București vor fi vândute simultan.
Prețul tranzacției urma să fie stabilit, conform unui raport al companiei redactat la finele lunii noiembrie.
În 10 iunie, AFI Europe România a semnat o scrisoare de intenție pentru vânzarea a 3 dintre cele 5 clădiri de birouri din jurul complexului comercial AFI Palace Cotroceni, respectiv AFI 1, 2 și 3, estimând că va încasa pentru aceste trei active 92,7 milioane de euro. Israelienii erau însă dispuși de atunci să ofere opțiunea de cumpărare și a celorlaltor două clădiri de birouri, respectiv AFI Park 4 și 5.
Din tranzacția pentru primele 3 clădiri de birouri, AFI estima un profit de 6,5 milioane de euro, înainte de taxe.
Proiectul AFI Park are o suprafață închiriabilă totală de 70.000 de metri pătrați în cele 5 clădiri - AFI Park 1, 2, 3, 4 & 5 și se apropie de o rată de ocupare de 100%.
Dedeman este prezent pe piață din anul 1992 și are, în prezent, o rețea de 42 de magazine, cu o suprafață de peste 500.000 de metri pătrați, peste un milion de metri de terenuri și, în 2017, va avea 10.000 de angajați. (sursa: profit.ro)