Cei aproape 58.000 de metri patrati de spatii de birouri, facilitati si de centru de design au fost construiti in 561 de zile.
“Renault Bucharest Connected a fost inca de la inceput un proiect ambitios, gandit sa raspunda unor nevoi specifice ale partenerului nostru. Nu a fost intotdeauna usor, dar am gasit alaturi de colaboratorii nostri cele mai bune solutii la provocarile cu care se confrunta in prezent piata de constructii. Grija pentru cei pe care-i gazduim in cladirile noastre se afla la baza modelului nostru de business. Le suntem alaturi din primul moment in care ne cunoastem si le oferim suport continuu din clipa in care le devenim gazde”, a declarat Dimitris Pergamalis, Head of Construction & Development la Globalworth.
Constructia Renault Bucharest Connected a inceput in august 2017, iar lucrarile au fost finalizate in luna februarie a acestui an. Proiectul include 40.000 de metri patrati de birouri de Clasa A, deserviti de un etaj subteran de 10.000 mp ce include aproximativ 240 locuri de parcare, la care se adauga cele 760 aflate la suprafata. De asemenea, proiectul inglobeaza si un centru de design de 8.000 de mp, iar angajatii care vor lucra aici vor beneficia si de un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor. La toate acestea se adauga si alte facilitati precum un restaurant, sala de sport si un cabinet medical.
Proiectul inglobeaza cele mai inalte standarde in materie de eficienta energetica si urmeaza sa fie certificat verde BREEAM, cu gradul Excellence. Mai mult, Renault Bucharest Connected va fi prima cladire din portofoliul Globalworth certificata EDGE (“Excellence in Design for Greater Efficiencies”), oferit de IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale. O cladire care primeste aceasta certificare utilizeaza cu 20% mai putina energie si apa, ceea ce are un impact pozitiv asupra costurilor de intretinere.
Renault Bucharest Connected are un consum redus de energie electrica si o eficienta maxima in ceea ce priveste incalzirea, racirea si ventilarea spatiilor. Un element distinct al proiectului in reprezinta cele doua atriumuri generoase, care ofera un plus de lumina naturala in spatiile de birouri, reprezentand atat un beneficiu pentru starea de bine a angajatilor, precum si pentru reducerea costurilor de intretinere. Mai mult, acest lucru este amplificat si de fatada de sticla a cladirii, proiectata astfel incat sa minimizeze si pierderea de caldura pe timpul iernii. (sursa: Globalworth)