Renault Bucharest Connected este mai mult decât un proiect imobiliar, este un proiect de management care contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale angajaților noştri şi la eficienţa noastră”, a spus Yves Caracatzanis, Managing Director al Groupe Renault România. 
În Mioveni, cele două fabrici și centrul de logistică au fost modernizate din punct de vedere al producției, în Titu există un centru de testare, inaugurat în 2010. „Pentru activităţile de la Bucureşti, vom avea Renault Bucharest Connected: 3.000 de posturi de lucru, la Bucureşti, într-un sediu unic", a adăugat acesta.

Viitoarea clădire, RBC, va fi dezvoltată de Elgan Offices SRL, o societate deținută în egală măsură de Globalworth și Elgan Group (reprezentată de Simon Roth). Acesta va fi amplasat pe strada 3G Preciziei, aproape de mijloacele de transport public (metrou, autobuz), dar și de autostrada către alte obiective ale Grupului Renault România: Centrul Tehnic Titu și fabricile Mioveni, facilitând astfel mobilitatea angajaților către și de la locul de munca.

Locația RBC, parter + 7 etaje, va fi construită pe o suprafață de 47.000 mp (prima clădire de 40.000 mp și o suprafață de 7.000 mp - a doua clădire) și va aparține clasei A de clădiri.
RBC va fi echipat cu un showroom pentru Groupe Renault Cars, o parcare cu capacitate de 1.000 de locuri, un salon de 350 de locuri (pentru evenimente interne și externe), restaurant, cabinet medical, infrastructură IT.

Având în vedere toate fazele de dezvoltare standard pentru un astfel de proiect, termenul limită de încheiere este 2019. Este pentru prima dată de la sosirea Groupe Renault în România când compania reunește toate echipele și activitățile sale din București (design, inginerie, servicii de afaceri, vânzări și asistență) într-o singură clădire. 
Acest teren a fost special cumpărat pentru acest proiect. Am participat la licitația organizată de grupul Renault cu acest tren”, a punctat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer al Globalworth. El nu exclude ca, în viitor, Globalworth să preia și partea din investiție deținută de Elgan Group.

Raptis a precizat că noua clădire va fi închiriată pentru o perioadă de minimum 11 ani și se așteaptă ca această perioadă să se prelungească.
„Relocarea sediului Groupe Renault România este cea mai mare tranzacție de leasing de pe piața de clădiri de birouri din România și prima investiție pe care Globalworth o face în vestul Bucureștiului”, a adăugat Dimitris Raptis.
Prin această închiriere, Groupe Renault devine cel mai mare chiriaș al Globalworth. (sursa: forbes.ro)