“Romania este si va ramane una dintre cele mai importante tari pentru Huawei din Europa Centrala si de Est. Dorim sa fim aici atat pentru pozitia geografica, dar si pentru competentele tehnice si lingvistice de inalta calitate pe care le gasim in Romania. Inca de la deschiderea noastra oficiala in Romania, lucrurile s-au dezvoltat foarte mult. In acest moment, pe langa Sediul Central Huawei din Romania, avem inca doua centre stabilite aici: Centrul Global de Servicii (CGS) si Centrul de Servicii Partajate in Contabilitate (ASSC), centre pe care le dezvoltam si in care investim in fiecare an”, a declarat Jim Lu (foto), presedinte al CEE & Nordic Region Huawei Technologies pentru wall-street.ro.

 

Romania gazduieste singurul Centru Global de Servicii al Huawei din lume, dar detine in prezent si patru Centre Globale de Operatiuni de Retea care sunt deja deschise sau se afla in stadiu final de pre-implementare in tari precum China, India, Romania si Mexic.

 

“In Romania, in Centrul Global de Servicii (GSC) ofera servicii de operare de retele pentru suport multi-operator, multi-retea si multi-national. Peste 400 de ingineri lucreaza in Centrul Global de Servicii din Romania pentru a livra servicii. In ceea ce priveste investitiile, am deschis Centrul Global de Servicii (GSC) in 2012 ca urmare a unei investitii initiale de 6 milioane de euro. Principalele obiective ale acestui centru sunt livrarea unui prag de mentenanta, concentrandu-ne pe clientii din Europa Centrala si de Est si din tarile nordice, precum si pe cei din tarile din Europa de Vest”, a mai spus reprezentantul Huawei.

 

Reprezentantii grupului chinez in Romania sustin ca in perioada urmatoare vor sa se concentreze asupra activitatilor de dezvoltare durabila, de extindere a investitiilor locala si sa ofere noi oportunitati de lucru pentru forta de munca locala.

 

"Planuim sa ne extindem influenta pe piata locala, crescand numarul de angajati si bugetul local de achizitii, bazandu-ne pe centrele regionale existente (GSC si ASSC) si investind in comunitate prin parteneriate cu universitatile locale si prin programele de stagii de pregatire. Compania planuieste sa-si creasca influenta locala prin cresterea numarului de angajati la 1.000 pana in 2018. cel mai mare avantaj al Romaniei sunt tehnicienii, practicienii si profesionistii pe care o companie ii poate intalni in domeniul sau de activitate. Profesionistii de aici sunt instruiti la standarde europene inca din scoala. Acesta este si motivul pentru care incercam sa descoperim noi talente si sa investim in ele”, a mai completat Jim Lu. (sursa: wall-street.ro)