Intel a sarbatorit 10 ani de prezenta in Romania si a ajuns la 400 de angajati.
Intel are echipe de vanzari si marketing la Bucuresti si operatiuni la Galati si Cluj, dar cel mai important element tine de centrul de software deschis in 2010 si complet operational in 2012. Acest centru a ajuns la maturitate si numarul de angajati creste, dar nu spectaculos, acum fiind de 180.
"Ati vazut tendinta, nu vorbim de dublare sau triplare fiindca suntem in domeniul cercetare-dezvoltare. Noua echipa se va ocupa cu R&D in domeniul soft-urilor pentru centre de date. Cautam ingineri cu competente ridicate, nu pot da un numar clar, insa pot sa spun ca e vorba de peste 20.
Centrul s-a pozitionat pe partea de sisteme de operare. Intel nu dezvolta produsul final, insa centrul are experienta pe partea de dezvoltare Android, sistemul de operare fiind optimizat pentru cele mai noi platforme Intel. Unele echipe lucreaza pe tehnologii cloud, iar acum se adauga si domeniul data center.
Media de varsta a angajatilor este de 30 de ani, iar ca pondere, femeile reprezinta 23% din efective
Intel anunta in noiembrie 2010 deschiderea centrului de software din Bucuresti unde investitiile au fost de "cateva milioane euro", iar in acel moment lucrau 25 de oameni, planurile fiind sa se ajunga la 100 de angajati pana la final de 2011.
Lucrurile s-au schimbat insa dupa ce la inceput de 2011 Nokia anunta ca va utiliza sistemul de operare Windows pe viitoarele telefoane, in timp ce sistemul MeeGo la care Nokia si Intel lucrau impreuna, a fost tras pe linie moarta. MeeGo era unul dintre obiectele de activitate ale noului centru de la Bucuresti, iar viitorul acestui centru era pus sub semnul intrebarii. Intel a reorientat insa centrul spre domeniile pe care activeaza acum.
Intel a deschis in 2004 biroul din Romania si acum are 400 de angajati, in afara de centrul de software existand birourile de vanzari si marketing din Bucuresti si doua birouri in provincie. Astfel, la Cluj este un centru de software educational, iar la Galati un centru de dezvoltare software, ambele ajungand in portofoliul Intel dupa doua achizitii facute pe plan mondial de gigantul american. (Sursa: hotnews.ro)