„Planurile noastre prevăd cel puţin 10 magazine în Bucureşti până în 2015, inclusiv magazinele deschise în prezent“, au precizat pentru ZF reprezentanţii Kaufland, care au acum magazine în zonele Barbu Văcărescu, Sebas­tian, Colentina şi Mihai Bravu din Capitală.

Investiţia în şase magazine Kaufland noi poate fi estimată la circa 50 mil. euro, în condiţiile în care germanii preferă de cele mai multe ori să cumpere terenurile şi să deţină spaţiile în proprietate.

Germanii, care fac parte din grupul miliardarului Dieter Schwarz, care controlează şi reţeaua Lidl, lucrează în prezent la magazine noi în cartierele Militari, Pantelimon şi Berceni, unităţi a căror finalizare este programată pentru 2014.

În prezent, piaţa comerţului alimentar din Capitală este dominată de 12 reţele străine, iar cele mai puternice poziţii le au francezii de la Carrefour, care deţin cele mai multe hipermarketuri (opt unităţi), dar au în portofoliu şi supermarketuri şi magazine de proximitate, precum şi belgienii de la Mega Image, care au împânzit Capitala cu peste 170 de supermarketuri şi magazine sub brandul Shop & Go. (sursa: zf.ro)