Managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni cresterea moderata a volumului productiei (sold conjunctural +13%). In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului (sold conjunctural +53%) si pentru fabricarea bauturilor (sold conjunctural +41%) se va inregistra tendinta de crestere accentuata.

 

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +5%). In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucratoare. Potrivit estimarilor din luna mai 2014, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +28%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +23%).

 

Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +11%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +12%).

 

In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +22%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +21%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +2%).

 

Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +17%). Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +10%).

 

In sectorul de servicii, se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -4%) si a preturilor (sold conjunctural +3%). Soldul conjunctural indica perceptia repondentilor asupra dinamicii unui fenomen, dar nu trebuie confundat cu intensitatea cresterii sau scaderii valorii unui indicator statistic. (Sursa: wall-street.ro)