Surse din piata imobiliara au declarat ca urmeaza sa fie facut in curand un anunt oficial privind tranzactia.

 

"Intr-adevar suntem in proces de due-dilligence pentru achizitia Promenada. Suntem unii dintre investitorii interesati de acest proiect, dar NEPI are suficiente resurse financiare pentru a cumpara Promenada. Speram sa finalizam cat mai repede preluarea, dar nu depinde doar de noi, ci si de vanzator", a declarat in urma cu o luna Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI, noteaza Mediafax.

 

NEPI, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari de pe piata locala, gestioneaza in Romania centre comerciale, totalizand circa 330.000 de metri patrati, printre cele mai importante Ploiesti Shopping City, City Park Constanta sau Vulcan Strip Mall Bucuresti. De asemenea, fondul sud-african de investitii are in curs de dezvoltare centrul comercial Mega Mall din zona Pantelimon.

 

Surse din piata imobiliara au declarat anterior ca Raiffeisen evolution, dezvoltatorul Promenada, a primit oferte din partea mai multor investitori, existenti pe piata, dar si nou veniti, si are o lista scurta cu cele mai bune 5 oferte. Printre investitori s-ar fi numarat dezvoltatorul imobiliar GTC, care detine complexul de birouri City Gate din Bucuresti si centrele comerciale Galleria din Arad, Piatra Neamt si Buzau, dar si omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi cumparatori de proiecte imobiliare din ultimii ani.

 

Aceleasi surse mentionau ca Raiffeisen evolution ar fi dispusa sa vanda proiectul cu peste 150 milioane de euro. Suma reprezinta inclusiv preluarea sau stingerea creditului de 95 milioane de euro pe care Raiffeisen evolution l-a contractat de la Raiffeisen Bank pentru dezvoltarea centrului comercial. Raiffeisen evolution a deschis la jumatatea lunii octombrie a anului trecut centrul comercial Promenada Mall, ultima faza a proiectului Floreasca City, investitie de 300 de milioane de euro, care cuprinde si doua cladiri de birouri, inclusiv turnul Sky Tower. Cladirile de birouri au fost vandute grupului Raiffeisen.

 

"Suntem dezvoltatori, adica dezvoltam un proiect, il inchiriem si apoi vrem sa-l vindem cat mai repede pentru a avea bani pentru alte proiecte. Vom pastra in proprietate Promenada Mall pentru o perioada si apoi vom vedea. Am primit oferte, dar nu avem niciun plan de vanzarea a proiectului in urmatoarele luni", declara la acea data Markus Neurauter, managing director Raiffeisen evolution.

 

Centrul comercial este amplasat la intersectia dintre Calea Floreasca, Soseaua Pipera si Barbu Vacarescu, o zona dominata in special de cladiri de birouri, construite mai ales in ultimii cinci ani. Promenda Mall are o suprafata inchiriabila de 35.000 de metri patrati, ocupata in proportie de 95% la data deschiderii, structurata in 140 de magazine si 1.300 de locuri de parcare subterane. Centrul comercial are sase niveluri, primele doua fiind subterane, destinate parcarii, iar urmatoarele patru niveluri vor gazdui zona comerciala.

 

Raiffeisen evolution a cumparat in anul 2005 terenul de patru hectare pe care este construit acum Floreasca City, care a apartinut Fabricii de Elemente pentru Automatizare (FEA). Compania mai detine un teren de 10 hectare in sectorul 1 al Capitalei, amplasat pe strada Straulesti, langa proiectul Petrom City. In 2008 compania anunta ca vrea sa construiasca locuinte. Totodata, dezvoltatorul austriac mai are in portofoliu un teren de 3 hectare in Balotesti, unde, de asemenea, intentiona sa dezvolte locuinte.

 

Raiffeisen evolution project development este o societate de dezvoltare imobiliara cu sediul central in Viena si care activeaza in Austria si in Europa Centrala si de Est. Portofoliul Raiffeisen evolution cuprinde cladiri rezidentiale si de birouri, dar si hoteluri, centre comerciale, centre specializate de retail, precum si proiecte multifunctionale.

 

Raiffeisen Holding Viena, Strabag si Uniqua Insurance detin fiecare cate 20% din Raiffeisen evolution, iar Raiffeisen Central Bank (RZB) restul de 40%. NEPI are in dezvoltare in Romania investitii de peste 460 de milioane de euro, in proiecte noi sau in extensii de proiecte existente, suprafata totala inchiriabila la finalizare fiind estimata la peste 250.000 metri patrati. (sursa: wall-street.ro)