Sud-africanii au intrat în posesia clădirii şi a terenului aferent după ce compania Avrig 35 nu a putut să-şi achite datoria către NEPI. Prin urmare, clădirea a fost cedată fondului de investiţii, deşi Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI, spune că valoarea acesteia era mai mică decât datoria celor de la Avrig 35. La sfârşitul anului trecut, valoarea terenului de 4.500 mp şi a vilei a fost de 12,96 milioane de euro.
În jurul clădirii, construită în 1927 şi care a fost reşedinţa guvernatorului BNR în perioada 1921-1926, Mihai Oromolu, NEPI va ridica o clădire de birouri pe trei nivele, cu o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 7.000 mp. Locurile de parcare se vor desfăşura pe trei nivele subterane, iar între clădiri va exita un spaţiu public cu zone pietonale, fântână arteziană şi bustul lui Mihai Oromolu.
Clădirea va fi restaurată, iar întregul ansamblu se va transforma într-un centru public şi de afaceri.
"De ce suntem implicaţi în acest proiect? Nu este o proprietate pe care ne-am dorit-o şi nu este genul de proiect pe care îl dezvoltăm de obicei. Am devenit proprietarii clădirii în contul unei datorii de la Avrig 35. A trebuit să ne decidem ce facem cu ea, pentru că trebuie restaurată. Nu vom face bani din acest proiect. Dorim ca la final, valorea proiectului să fie egală cu cu investiţia şi să arătăm că nu este o speculaţie imobiliară", a declarat Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI.
Construcţia viitoarei clădiri de birouri va începe de îndată ce vor fi obţinute autorizaţiile de construcţie, iar durata lucrărilor este de circa un an de zile. Lucrările de reabilitare a casei de patrimoniu se vor desfăşura în paralel cu dezvoltarea noilor spaţii de birouri. (sursa: economica.net)