Cele mai multe proiecte sunt programate pentru deschidere în ultimul trimestru din acest an. În 2017, s-au finalizat cinci astfel de clădiri și pentru anul viitor mai rămân în lucru încă trei.
Printre chiriașii care s-au mutat recent în birouri boutique se numără Douglas, Visa, Ambasada Norvegiei, AT Kearney, McCann PR, Total, Mediafax și au semnat contracte de pre-închiriere în clădiri în construcție TEADS, Macromex și Goethe Institut.
„Pe acest segment de piață, există o cerere stabilă de companii, instituții sau organizații pentru care imaginea este foarte importantă și care nu vor să se piardă ca identitate alături de alte branduri, în centrele mari de birouri. Acestea caută proiecte cu birouri de clasă A, cu finisaje premium, dar de dimensiuni mici, de până în 10.000 mp, cu design elegant și vecinătăți de prestigiu, în zone foarte bine poziționate, cum sunt Dacia, Aviatorilor, Cotroceni, Dorobanți, Piața Operei”, declară Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.
Cinci din cele opt clădiri care se vor da în folosință în acest an sunt situate în zone ultracentrale (precum Dacia, Operei, Romană, Unirii și Universitate) și trei în zone din Centru-Nord (Aviatorilor, Dorobanți și Casa Presei Libere).
Suprafețele clădirilor de birouri tip boutique livrate în acest an variază între 1.547 mp și 7.500 mp.
Un exemplu relevant de clădire boutique este proiectul de birouri D'OR Business Center, de pe Calea Dorobanți, lângă Academia de Studii Economice din București (ASE), care se inaugurează în acest trimestru.
Alte clădiri reprezentative pentru acest segment de piață inaugurate în acest an sau anul trecut sunt Victoria Stylish Office Building, Bookase, The Hub Office și Park Avenue. Proiecte de birouri boutique mai sunt în construcție și în curs de închiriere în zonele Romană, Piața Operei, Universitate și Unirii. (sursa: ESOP)