„Creșterea combinată de 11% a profitabilității în cele două segmente principale ale noastre, până la 244 milioane de lei, subliniază puterea și reziliența modelului nostru de afaceri, bazat pe diviziile rezidențială și de birouri performante. Dedicarea echipelor noastre de vânzări și închiriere a fost esențială pentru obținerea unor astfel de rezultate solide, ce se vor reflecta în veniturile și profiturile nete viitoare, în conformitate cu politica noastră de recunoaștere a veniturilor. În ciuda provocărilor din industrie, angajamentul nostru de a oferi spații rezidențiale și de birouri de cea mai bună calitate rămâne strategia câștigătoare, ce ne permite să ne menținem o stabilitate financiară puternică și o perspectivă de viitor pozitivă”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Veniturile din segmentul rezidențial au ajuns în primul semestru al anului la 524,1 milioane de lei, o scădere de 13% față de anul anterior. Totuși, venitul net din proprietățile rezidențiale a crescut cu 7%, ajungând la 190,4 milioane de lei. Această creștere a fost determinată de noile dezvoltări inițiate între 2022 și prima jumătate a anului 2024, unde avansul semnificativ al lucrărilor de construcție împreună cu vânzările și pre-vânzările semnificative de unități rezidențiale au condus la rezultate îmbunătățite. Marja netă din vânzările rezidențiale a crescut de la 29,5% în S1 2023 la 36,3% în S1 2024, reflectând impactul construcțiilor aflate în derulare.

Veniturile din chirii, care includ veniturile din divizia comercială și serviciile pentru chiriași, au crescut cu 19%, ajungând la 75 de milioane de lei în S1 2024. Venitul net din chirii a înregistrat o creștere de 26%, ajungând la 53,6 milioane de lei. În prima jumătate a anului 2024, One United Properties a închiriat și pre-închiriat cu succes 8.100 de metri pătrați de spații de birouri și a semnat mai multe prelungiri de contracte care totalizează 6.770 de metri pătrați. Impactul financiar al acestor noi contracte de închiriere se va reflecta în veniturile viitoare.

„Prima jumătate a anului 2024 a marcat un nivel ridicat de activitate pentru One United Properties, deoarece am reușit să extindem comunitatea One și am avansat în proiectele noastre aflate în construcție. Cu 12 dezvoltări în plină desfășurare, inclusiv proiectele de restaurare One Athénée și One Gallery, munca noastră va avea un impact pozitiv pe termen lung asupra orașului București. Deși piața prezintă provocări, amploarea operațiunilor noastre este fără egal, iar noi suntem încrezători că rezultatele acestui efort imens se vor reflecta în performanța noastră financiară din următoarele trimestre, pe măsură ce vom începe să livrăm clienților noștri alte noi unități rezidențiale și spații de birouri de înaltă calitate”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties. 

La data de 30 iunie 2024, One United Properties avea 12 dezvoltări în construcție, care cuprindeau 4.041 de unități rezidențiale și comerciale și aproape 45.000 de metri pătrați de spații de birouri și comerciale. În ciuda activității semnificative de dezvoltare, care a dus la o scădere de 20% a poziției de numerar, Grupul a menținut o rezervă solidă de numerar de 336,1 milioane de lei. Este de remarcat faptul că, la sfârșitul primului semestru al anului 2024, raportul loan-to-value s-a situat la 30%, o creștere de 2 puncte procentuale față de sfârșitul anului 2023. Datoria netă a rămas la un nivel scăzut de 848,5 milioane de lei, reprezentând 16% din totalul activelor.
Sumele care urmează să fie încasate în baza contractelor încheiate cu clienții la data de 30 iunie 2024 vor totaliza 331 de milioane de euro în numerar suplimentar până în anul 2026.

ONE UNITED PROPERTIES (BVB: ONE) este principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, România. One United Properties este o companie inovatoare dedicată accelerării adoptării practicilor de construcție pentru clădiri sigure, eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase și a primit numeroase premii și recunoașteri pentru sustenabilitate și eficiență energetică. Compania este tranzacționată la Bursa de Valori București, iar acțiunile sale sunt incluse în mai mulți indici precum BET, STOXX, MCSI, FTSE, ROTX și CEEplus.