Ca și proiectul precedent, Floreasca Park, distins cu multiple premii internaționale, Oregon Park se va poziționa peste standardele pieței autohtone, prin implementarea unora dintre cele mai performante măsuri de sustenabilitate și eficiență energetică de la ora actuală.

 

Denumit după unul dintre cele mai „verzi” state americane, în care se află și orașul Portland, proiectul Oregon Park este situat în cea mai dinamică zonă de birouri din București, Floreasca – Barbu Văcărescu, și va cuprinde trei clădiri ce ocupă o suprafață de 69.342 de mp. Construcția primelor două clădiri a început în toamna anului 2014, pe o suprafață totală închiriabilă de 44.723 de mp. Clădirea A va dispune de o suprafață închiriabilă de 20.104 mp și este deja ocupată în totalitate de Oracle, în timp ce Clădirea B va avea 24.619 mp.

 

Clădirile sunt concepute după recomandările BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru calificativul „Excelent”, pe care Floreasca Park îl deține deja. „Oferim substanță, nu doar marketing. Nu doar ne declarăm verzi, noi chiar livrăm soluții de reducere a costurilor mult peste standardele pieței. Ca și la Floreasca Park, consumul de energie pentru răcirea și încălzirea clădirilor va fi cu 40% mai mic decât al oricărei construcții similare de clasă A”, declară Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

 

„Există multe moduri în care poți avea grijă de mediul înconjurător, însă Oregon se concentrează pe reducerea consumului de energie prin măsuri practice și sustenabile. Printre altele, clădirile noastre vor avea un sistem geotermal de pompe de căldură, lifturi cu sistem inteligent de control al destinației (DCS), iluminare cu lămpi LED de ultima generație, atât în birouri cât și în restul zonelor - parcări, spații comune, fațade vitrate de cea mai bună calitate, ce asigură un raport optim de transfer de lumină și termic. Combinate, toate aceste elemente vor scădea semnificativ cheltuielile cu utilitățile ale viitorilor chiriași, dar și pe spațiile comune, generând un cost total de locuire extrem de eficient. Beneficiind de spații verzi generoase și ergonomic amenajate, Oregon Park va fi atât un mediu de lucru plăcut, prietenos cu natura, dar și foarte eficient din punct de vedere al costurilor”, adaugă Florin Furdui.

 

Sistemul geotermal valorifică temperatura pământului prin puțuri la mare adâncime care găzduiesc instalația ce asigură transferul dintre sol și interiorul clădirii, diminuându-se astfel costurile de răcire și încălzire și emisiile de carbon. Această tehnologie a fost implementată pentru prima dată la un complex de birouri din România la Floreasca Park, proiect pentru care Portland Trust a câștigat în 2014 Premiul pentru Cea mai verde clădire de birouri din Bucureşti, în cadrul galei Central and Eastern European Quality Awards (CEEQA), şi premiul Office Development of the Year la EuropaProperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum România.

 

Viitorii chiriași vor beneficia de acces rapid spre centrul orașului, cartierele rezidențiale și aeroport prin intermediul a trei bulevarde - Calea Floreasca, Barbu Văcărescu și Nicolae Caramfil - dar și către zone de recreere sau către Promenada Mall, și vor avea la dispoziție diverse mijloace de transport în comun, inclusiv metrou, prin două stații. Regimul de înălțime al clădirilor va fi de două subsoluri, parter și 6 etaje, pentru a păstra toate calitățile unui parc de birouri aerisit, cu spații verzi generoase și zone de relaxare. Pentru că nu există alte clădiri în imediata apropiere, toate spațiile vor avea o lumină naturală foarte bună.

 

Primele două clădiri vor avea asigurate circa 600 de locuri de parcare pe cele două niveluri subterane și aproximativ 100 supraterane. Ambele vor fi dotate cu stații de încărcare a vehiculelor electrice și rack-uri de biciclete acoperite și securizate cu card, oferind astfel servicii complete pentru mijloacele de transport alternative.

Finalizarea lucrărilor la clădirile A și B este programată pentru luna iulie 2016. (Sursa: Portland Trust)