Potrivit unei monitorizări realizate de ESOP Consulting l CORFAC International, au fost identificate 30 de clădiri de birouri din București care au sau vor avea suporturi pentru biciclete, mare parte dintre acestea fiind de clasa A.

„Mulți angajați își petrec pe scaun peste 70% dintre orele de muncă și orice facilitate care îi încurajează să facă mișcare cu bicicleta sau în săli de fitness sunt foarte apreciate de către chiriași. Proprietarii clădirilor moderne țin cont de aceste cerințe ale noilor programe de HR privind bunăstarea fizică și psihică a personalului, înscriindu-se astfel în noul trend de wellness la birou”, declară Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International. 

În 2018, potrivit estimărilor ESOP, până în 10% din numărul clădirilor de birouri existente au facilități pentru bicicliști. Însă clădirile de birouri aflate în construcție și care vor fi livrate în perioada 2018-2020 vor avea într-o pondere mult mai mare parcări de biciclete, dușuri și vestiare. Proiectul Campus 6, din zona Politehnicii București are prevăzută chiar și o stație I'Velo. 

La nivelul Comisiei Europene, în acest an, s-a pus pentru prima dată în discuție ca în directiva europeană privind performanța energetică a clădirilor să fie incluse și norme privind parcările pentru biciclete și alte mijloace de transport care nu poluează, alături de normele privind facilitățile pentru mașinile electrice. 
Timpul zilnic pierdut în trafic cu mașina de un bucureștean este în medie cu 57 minute mai mare decât un drum obișnuit pe aceeași rută, conform Tom Tom Traffic Index, cu 7% mai mare decât în anul anterior. O soluție este mersul cu bicicleta, care reduce la orele de vârf timpul deplasării la serviciu cu un procent între 30 și 50% și asigură și un exercițiu fizic care îmbunătățește starea de sănătate. 

În București, doar 1% din populație folosește bicicleta ca mijloc de transport frecvent, conform statisticilor The European Cyclists’ Federation (ECF), în timp ce în Copenhaga, aflată pe primul loc în acest top, procentul celor care folosesc bicicleta este de 35%, iar în Amsterdam de 32%. În Berlin, 13% din populație folosește bicicleta frecvent ca mijloc de deplasare, în Viena 6%, în Londra 2%, în Budapesta 2% și în Sofia 3%.

O jumătate de oră de mers zilnic cu bicicleta are nenumărate avantaje asupra sănătății angajaților care au muncă de birou: reduce stresul, îmbunătățește circulația sanguină, reduce riscul de diabet cu 40% și îi slăbesc în medie cu aproximativ cinci kilograme pe an, potrivit studiilor medicale.
Pentru cei care merg ocazional cu bicicleta, o singură oră de mers cu bicicleta arde 300 calorii, potrivit studiilor medicale realizate de finlandezi. (sursa: Esop Consulting)