Papalekas ar fi trebuit să le vândă atunci germanilor pentru 340 mil. euro întregul proiect UpGround, format din 80.000 mp de birouri şi 600 de apartamente, dar RREF, divizia imobiliară a Deutsche Bank, nu a mai cumpărat cele două blocuri de locuinţe care au fost finalizate după venirea crizei, ci doar 78% din cele două clădiri de birouri.
„Nu dorim să comentăm (acest subiect - n.red.)“, a fost răspunsul lui Tim-Oliver Ambrosius, ofiţerul de comunicare al Deutsche Bank, în responsabilitatea căruia intră şi divizia RREEF care administrează active de 42,6 mil. euro. Valoarea de piaţă a clădirilor de birouri din Bucureşti a scăzut faţă de perioada 2007 - 2008 cu circa 30%, în condiţiile în care randamentul anual aşteptat de cumpărători din aceste investiţii a crescut de la 5,5-6% la 8,5-9%, în euro pe an, în timp ce nivelul mediu al chiriilor a fost de asemenea ajustat în jos.
Papalekas a realizat această achiziţie prin intermediul fondului Globalworth pe care l-a pus pe picioare anul trecut şi cu ajutorul unei finanţări de 65 mil. euro obţinute de la banca elveţiană UBS. Prin această tranzacţie el a închis practic un cerc deschis în urmă cu mai bine de şapte ani, când germanii anunţau că urmează să plătească 340 mil. euro pentru proiectul dezvoltat pe un teren de 4,4 hectare de lângă staţia de metrou Pipera.
Clădirile BOB şi BOC din Pipera au printre chiriaşi companii precum Honeywell, HP, Intel, Nestlé, Banca Românească şi Deutsche Bank.
Piaţa imobiliară aşteaptă revenirea marilor jucători, dar ieşirea Deutsche Bank din proiectul UpGround ridică semne de întrebare cu privire la atractivitatea pieţei. (sursa: zf.ro)