”Piata imobiliara este in continuare intr-un impas, insa avem semne ca lucrurile revin, incet, pe un trend ascendent. Proiectele pe care le administram au reusit in ultima perioada sa genereze interes pentru cumparatori”, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator in cadrul Casei de insolventa Transilvania.

Proiectele rezidentiale administrate de CITR si-au dublat vanzarile de la intrarea in procedura de insolventa.

Proiectul rezidential Alia Apartments din Bucuresti a insumat in perioada insolventei vanzari de aproximativ 11,2 milioane de euro + TVA. Ansamblul a vandut aproximativ 62% dintre apartamente dupa intrarea in procedura, la un pret mediu de 228.500 euro/unitate.

Ritmul de vanzare in cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj a crescut de 5 ori in insolventa fata de perioada anterioara acestei proceduri. Daca in cadrul proiectului se vandusera doar 44 de apartamente in 4 ani, in prezent, la doar 8 luni dupa intrarea in procedura, s-au vandut 38 de apartamente.

Si in privinta inchirierilor, proiectele din portofoliul CITR au inregistrat un trend ascendent anul acesta. Atat proiectele rezidentiale, cat si spatiile de birouri au un grad de ocupare ridicat.

Astfel, rata de ocupare in cadrul proiectului de birouri Swan Office & Technology Park Pipera a crescut la aproape 40%, iar 4 companii s-au mutat in noile spatii, de la intrarea proiectului in administrarea CITR.

Pe segementul inchirierilor rezidentiale, in portofoliul CITR proiectul Alia Apartments este cel mai bine cotat, avand in prezent aproximativ 10 de apartamente inchiriate, la un pret mediu de inchiriere de 2.200 euro/luna.

 

CITR este liderul pietei de insolventa din Romania. Compania a gestionat procedura insolventei a peste 650 de societati comerciale. (sursa: dailybusiness.ro)