"Investitorii s-au orientat catre terenurile aflate in zone usor accesibile, pentru care vizibilitatea ridicata si accesibilitatea din punctul de vedere al transportului public si accesului auto au fost printre principalele criterii de selectie. Pentru segmentul rezidential, dezvoltatorii au cautat terenurile cu toate autorizatiile de urbanism valabile, in timp ce pentru sectorul de birouri tinta au constituit-o cele cu acces facil la mijloacele de transport in comun, dar si la zonele comerciale. Pentru sectorul industrial, cerere mai ridicata s-a inregistrat de catre companii care au deja parcuri logistice sau de productie in Romania si care doresc sa-si extinda aceste parcuri industriale", se arata intr-un studiu al companiei de evaluare Darian, relateaza Mediafax.
Desi in comparatie cu perioada similara a anului trecut, preturile nu au cunoscut o depreciere considerabila (aproximativ 4%), fata de inceputul crizei (jumatatea lui 2008), terenurile au scazut la nivel national cu aproximativ 63%.
"In ultima perioada se poate constata ca preturile terenurilor pentru dezvoltare se apropie de stabilizare, existand, de asemenea, si situatii in care putem asista la cresteri de pret (Sibiu), previziunile pentru perioada urmatoare, la nivel de medie nationala, fiind de stabilizare a pietei", se mentioneaza in raportul care analizeaza evolutia preturilor de tranzactionare in cele 41 resedinte de judet.
In 22 de orase din cele 41 analizate, preturile terenurilor au scazut cu procente cuprinse intre 1% si 14%, in timp in Targu Mures, Cluj-Napoca, Galati si Ramnicu-Valcea au consemnat stagnare. (sursa: wall-street.ro)