Potrivit anuntului de participare la licitatie, obiectivul general al proiectului este acela de a continua programul de optimizare, cu posibilitatea realizarii unui pasaj rutier suprateran prin care sa se realizeze o legatura rutiera mai rapida intre Soseaua Mihai Bravu si Splaiul Unirii, pentru a decongestiona traficului din zona intersectiei Soseaua Mihai Bravu - Splaiul Unirii - Calea Vacaresti.

Valoarea totala estimata a contractului de lucrari este de 126.975.626,52 lei (aproximativ 28 de milioane de euro) fara TVA, din bugetul municipalitatii.

Termenul pentru finalizarea lucrarilor este de 15 luni de la data atribuirii contractului.      

Pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii este prevazut in Planul Urbanistic General (PUG) al Bucurestiului, facand parte din categoria lucrarilor de inchidere a inelului principal de circulatie.

Lucrarile la pasajul suprateran au inceput in 17 ianuarie 2011. Primaria Municipiului Bucuresti a atribuit contractul, la inceputul lunii decembrie 2011, companiei Romstrade.

Proiectul a fost estimat initial la 99,4 milioane lei, fara TVA, iar autoritatea contractanta a primit trei oferte pentru realizarea lucrarilor.

La sfarsitul lunii ianuarie 2013, municipalitatea a primit din partea consilierilor generali dreptul de a contracta servicii de consultanta, asistenta si reprezentare juridica pentru a identifica posibile creante rezultate in urma rezilierii contractului cu SC Romstrade SRL, societatea care trebuia sa construiasca pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii. (sursa: hotnews.ro)