Pe parcursul anului 2012 si in 2013 au fost transferate de la Bucuresti o serie de activitati operationale: procesarea tranzactiilor, a popririlor, activitatile specifice de call center, analiza si administrarea creditelor persoane fizice si colectarea creditelor.

Proiectul de dezvoltare a Centrului Operational Brasov a fost demarat la inceputul anului 2012, prin amenajarea celor 3.500 metri patrati ca spatii de birouri, sali de intalniri, de training, de relaxare si de servicii, iar la 1 septembrie a fost inaugurat corpul B al Centrului. Din acel moment dimensiunea echipelor de la Brasov, precum si activitatile relocate au crescut.

In prezent, aici lucreaza aproape 600 de oameni in cele patru departamente ale centrului. O parte dintre angajati au fost relocati din sediul central din Bucuresti (6%), iar restul au fost angajati direct in Brasov.

 

Reprezentantii bancii au mentionat ca efortul infiintarii si mutarii activitatilor in Centrul Operational a fost unul mare atat din punct de vedere al recrutarii - peste 8500 CV-uri primite si peste 2000 de interviuri de angajare -, cat si din punct de vedere logistic si IT pentru pregatirea celor aproape 600 posturi de lucru.

„Deschiderea Centrului Operational Brasov a fost o decizie strategica a bancii. Ne-am propus sa eficientizam costurile si in acelasi timp sa simplificam procesele operationale. Am analizat mai multe posibile locatii si am ales Brasovul in primul rand datorita calitatii fortei de munca, dar si a localizarii geografice. Esential a fost sa facem acest transfer treptat, in asa fel incat indicatorii de calitate pe care ii monitorizam strict sa se mentina cel putin la acelasi nivel”, a declarat Carl Rossey, vicepresedinte operatiuni si IT.

„A fost un efort sustinut timp de 18 luni al echipei de proiect, dar si al colegilor care au asigurat transferul de cunostinte, al celor din IT. De asemenea am acordat cea mai mare atentie procesului de recrutare”, a spus Steven van Groningen, presedinte &CEO Raiffeisen Bank.

Potrivit lui Carl Rossey, clientii Raiffeisen Bank nu au fost deloc afectati de relocarea activitatilor din Bucuresti in Brasov.

Raiffeisen Bank are aproximativ 5.800 angajati din toata tara.

Raiffeisen Bank S.A. este o banca universala, care ofera produse si servicii financiare persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari. Baza de clienti a Raiffeisen Bank a ramas constanta la jumatatea anului 2013, la aproximativ 2 milioane de persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.500 de companii. Reteaua Raiffeisen Bank numara 527 de unitati, o retea de peste 1.100 de ATM-uri si aproximativ 10.500 de EPOS-uri.

Banca a incheiat primul semestru din 2013 cu un profit net de 60 de milioane de euro.

 

Grupul austriac Raiffeisen Bank International AG (RBI) detine 99,49% din actiunile Raiffeisen Bank S.A si are una dintre cele mai importante retele bancare din Europa Centrala si de Est, fiind prezenta in 17 piete din regiune prin intermediul unor banci subsidiare, companii de leasing si alti furnizori de servicii financiare. (sursa: dailybusiness.ro)