Sema Parc, cel mai mare proiect de conversie urbană din București, este un proiect imobiliar mixt care va acoperi întreaga gamă de funcții și facilități specifice vieții moderne.
Cele două clădiri de birouri vor avea o suprafață totală închiriabilă de 31.524 de metri pătrați (Londra - 21.347 de metri pătrați, Oslo - 10.177 de metri pătrați). Ambele clădiri vor avea aproape 700 de locuri de parcare pe două niveluri subterane, pe o suprafață de aproximativ 23.000 de metri pătrați. Clădirea Oslo va avea 6 etaje (5 etaje funcționale și un etaj tehnic), cu suprafețe închiriate în avans, de la 1.070 până la 2.020 de metri pătrați, în timp ce Londra va avea 15 etaje și un bar la etajul superior care va putea fi folosit pentru a organiza evenimente corporative. Spațiile închiriate variază între 909 și 2020 de metri pătrați pe etaj.
O caracteristică specială a celor două clădiri este organizarea optimă a spațiilor. Raportul dintre suprafața închiriabilă și suprafața netă închiriabilă (cunoscut ca add-on factor) este de numai 5%, cel mai mic nivel de pe piața locală. Spațiile de închiriat vor avea forme rectangulare pentru o flexibilitate maximă și pentru neutralizarea zonelor neutilizate. În plus, clădirile sunt înscrise în procesul de certificare BREEAM Excellent. Oslo și Londra vor avea un plafon acustic, inaltimea spațiilor de birouri de 3 metri (deasupra mediei de piață), restaurant, terasă în aer liber, magazine și sală de conferințe.
“Continuăm construcția orașului Sema Parc, un spațiu gândit ca un mix de funcțiuni, care reunește segmentul office, rezidențial și retail, la care se adaugă zone destinate petrecerii timpului liber sau activităților culturale. Considerăm că zona de Centru-Vest a Capitalei reprezintă noul pol de dezvoltare imobiliară și ne bucurăm să construim birouri de clasă A în cea mai efervescentă zonă a Bucureștiului. Clădirile London și Oslo fac parte din master planul gândit pentru întregul ansamblu Sema Parc despre care sperăm că va deveni pentru București un proiect similar cu ceea ce reprezintă Canary Wharf sau Potsdamer Platz pentru Londra și Berlin”, declară Sorin Vișoianu, CEO River Development.
Contractantul general selectat pentru realizarea lucrărilor este compania de construcție Consola Group, iar managementul proiectului va fi asigurat de Vitalis Consulting. Conceptul și designul inițial al celor două clădiri au fost realizate de Westfourth Architecture, iar actualizarea proiectului a fost realizată de M3D Cinetic.
Cele două clădiri beneficiază de accesibilitate și conexiune ideală la infrastructura orașului. Stația de metrou Petrache Poenaru este situată chiar la intrarea în clădire și oferă acces ușor cu autobuzul sau cu tramvaiul. Complexul Sema Parc se află la 8 minute de Piața Victoriei, la 13 minute cu mașina de Piața Unirii și aproape de Pasajul Basarab, o altă intersecție care unește principalele rute din capitală.
În ultimii doi ani, River Development a început procesul de conversie și renovare a clădirilor existente pe platforma Sema Parc în clădiri de birouri de clasă A cu o suprafață totală de închiriere de peste 38.000 mp. Primele două clădiri (Bruxelles și Paris) au fost deja finalizate, iar a treia (Berlin) urmează să fie livrat în T3 2019.
Clădirile Oslo și Londra fac parte din planul general Sema Parc, un proiect cu utilizare mixtă, care se ridică la un total de aproximativ 964.800 de metri pătrați. Cea mai mare pondere este segmentul de birouri, cu 54% din totalul construcției (526.800 de metri pătrați), urmat de segmentul rezidențial cu 32% (305.200 de metri pătrați). Zonele de agrement si retail vor ocupa 10% din totalul construcției (93.500 de metri pătrați), iar segmentul hotelier este estimat la 2% (21.300 de metri pătrați). (sursa: forbes.ro)