Unirii View este amplasat pe Bulevardul Corneliu Coposu, la doar cinci minute de Piața Unirii. Proiectul domina peisajul, cu o inalțime de 73 de metri desfasurata pe 19 etaje supraterane plus o parcare subterana generoasa imparțita pe trei niveluri, cladirea devenind rapid noul reper al zonei centrale a Capitalei. Unirii View are o suprafața inchiriabila de aproximativ 17.300 de metri patrați si este pre-inchiriat in proporție de peste 80%. Printre principalele companii care si-au stabilit sediul in noua cladire reper din centrul Capitalei se numara NTT Data Romania, Spaces, H&M, Pernod Ricard Romania si Red Bull Romania.
”Am dezvoltat un proiect-destinație pentru companiile care vor sa isi desfasoare activitatea in cel mai central punct al orasului. Unirii View nu este doar cea mai vizibila cladire din zona ci si un proiect cu specificații tehnice excelente si o arhitectura deosebita pentru Bucuresti, cu accente art-deco care creeaza o prezența distincta in mulțimea de construcții de sticla si oțel din aceasta perioada. In plus, Unirii View este o investiție de succes, atragand companii de top active in Romania, si un prim pas al companiei noastre pe piața locala de real estate”, a declarat Yves Weerts, presedintele Weerts Group, investitorul din spatele Unirii View.
Yves Weerts este un antreprenor de naționalitate belgiana care a derulat mai multe investiții pe piața imobiliara din Romania, precum dezvoltarea si vanzarea Deva Logistics Park catre fondul de investiții CTP.
”Suntem in discuții foarte avansate cu mai multe companii si estimez ca procesul de inchiriere al Unirii View se va finaliza foarte curand. Ne-am atins obiectivul de a oferi chiriasilor o cladire de birouri de ultima generație, in care sa isi dezvolte afacerile intr-un mediu de lucru prietenos pentru angajați. In acelasi timp, am conturat o noua destinație de birouri pe piața bucuresteana, Unirii View devenind astfel din toate punctele de vedere o poveste de succes”, a declarat Andreea Paun, managing partner al companiei de consultanța imobiliara Griffes, care s-a ocupat de strategia comerciala a proiectului, de la inchirierea spațiilor de birouri si pana la marketing, intr-o abordare integrata.
Intreg procesul de dezvoltare al Unirii View precum si project managementul cladirii a fost asigurat de catre Speedwell Real Estate Development, prin Didier Balcaen, procesul de construcție a fost dus la bun sfarsit de catre Bog’Art, cea mai mare companie locala de construcții, in timp ce Westfourth Architecture, in cooperare cu DMA Architecture & Interior Design, au adus viziunea arhitecturala si componenta de design.
Unirii View este una dintre cele mai moderne cladiri de birouri din Bucuresti, fiind primul proiect imobiliar din Romania care a aplicat si obținut pre-certificarea verde BREEAM, cu calificativul Excellent, dupa standardele cele mai recente, emise in 2016. Unirii View a fost asistat in procesul de obținere a certificarii BREEAM de catre compania BuildGreen, liderul pieței de consultanța in domeniul proiectarii, dezvoltarii si certificarii cladirilor sustenabile.
Unirii View este de asemenea una dintre cladirile din Bucuresti cu cel mai eficient etaj, avand o lațime de 12 metri intre fațada si nucleul cladirii, fara stalpi sau alte elemente de structura. Proiectul ofera o eficiența a spațiului peste standardele actuale ale pieței de birouri, prin caracteristici unice ca lipsa stalpilor de susținere sau a altor elemente de structura pe nivel, etaje precablate, inalțimea neta de 2,9 metri pe nivel, generator de curent electric cu capacitate alocata in funcție de nevoile chiriasilor si un sistem de ventilație care permite o densitate de o persoana la opt metri patrați. Cladirea este deservita de noua lifturi care integreaza tehnologia Port a Schindler, asigurand astfel un o circulație rapida intre etaje.
Mai mult, Unirii View va oferi atat celor care vor lucra in cladire cat si trecatorilor o intreaga varietate de facilitați: un bistro a carui oferta se concentreaza pe o paleta vasta de opțiuni culinare pentru pranz, un magazin de proximitate operat de o marca internaționala si o cafenea ce va deveni un punct de intalnire la kilometrul zero al Capitalei.