Certificarea BREEAM reprezintă o garanție a faptului că o clădire respectă principiile dezvoltării sustenabile, dar și un avantaj pentru proprietarii și ocupanții unei clădiri, în termeni de valoare a investiției, productivitate, confort și stare de bine.

Silk District este un proiect dezvoltat pe principiul cartierului „15 minute”. Faza 1 Office din cadrul Silk District a fost finalizată și livrată la finele anului 2023. 

În urma aceste certificări, Silk District Office este singura clădire de birouri din Iași care a primit cel mai înalt rating de sustenabilitate BREEAM și, cu un scor de 93,3%, se află în fruntea clasamentelor clădirilor de birouri din România.

Evaluarea BREEAM a fost realizată ținând cont de mai multe categorii, fiecare primind câte un punctaj, între care cele mai mari punctaje au fost obținute pentru Sănătate și stare de bine pentru angajați (100 din 100 de puncte), Managementul clădirii (94 din 100 de puncte), Materiale folosite (92 din 100 de puncte), Utilizarea terenului și ecologie (90 din 100 de puncte). 

Proiectul de regenerare urbană, construit pe o suprafață de 10 hectare, include, pe lângă componenta de birouri, primele două faze ale componentei rezidențiale care sunt acum fie finalizate (Faza 1), fie foarte aproape de finalizare (Faza 2).