Vânzătorul terenului este firma Pumac, deținută de Ion Rădulea prin intermediul firmei River Mall. Rădulea deține și fosta platformă Semănătoarea din apropiere de Pumac, unde construiește spații de birouri. Fosta platformă Pumac are o suprafață de 7 hectare, din care 5 hectare sunt deținute de firma Pumac.
“Acesta este încă un pas important pentru Skanska în România. Cred cu tărie că zona central-vestică este un loc în care ne putem continua cu succes activitatea de dezvoltare. Observăm o cerere mare din partea companiilor de tip BPO, SSC și IT, care consideră această zonă o locație perfectă, datorită apropierii de campusul Politehnicii și accesul la multe mijloace de transport în comun.”, a declarat Marcin Łapiński, președinte Skanska Property Romania.
Până acum, Skanska a dezvoltat un singur proiect pe piața românească: Green Court Bucharest, un complex de trei clădiri de birouri pe Strada Gara Herastrau, cu o suprafață de 52.000 metri pătrați. Primele două clădiri sunt finalizate și închiriate unor companii precum Orange, Schneider Electric, Carrefour, Sanofi, Colgate Palmolive, Adecco, Abbott Laboratories, CITR și RINF Outsourcing Solutions. Prima clădire a fost vândută către Globalworth Real Estate Investments Ltd.
“Terenul Pumac este un loc excepțional aflat în inima segmentului de piață central-vestic, una dintre cele mai interesante zone de birouri din București. Consider că această achiziție din partea Skanska va impulsiona dezvoltarea întregii zone”, a declarat Attila Peli, head of development and land department al JLL România, compania imobiliară care a intermediat tranzacția.
Skanska este unul dintre cele mai mari grupuri de construcții și dezvoltare imobiliară din lume, cu 58.000 de angajați în 11 țări din Europa și Statele Unite. Veniturile Skanska in 2014 au totalizat 145 miliarde de coroane suedeze (15,4 miliarde de euro). Compania este listată la bursa NASDAQ Stockholm. (SursA: profit.ro)