Clădirea ARC va oferi 30.000 de metri pătrați de spații de birouri premium, amplasat strategic în apropierea stației de metrou Basarab, într-unul dintre cartierele aflate în plină expansiune, din București. Poziționat la capătul vestic al centrului extins al orașului, ARC va deveni un punct cheie într-o zonă care se dezvoltă rapid ca un centru de afaceri pentru oraș. Construcția va fi finalizată în 2026.

"La STRABAG, ne angajăm să livrăm proiecte de construcții care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate, sustenabilitate și inovație. Proiectul ARC este un exemplu excelent al acestui angajament și suntem onorați să lucrăm cu PPF Real Estate pentru a aduce această viziune la viață. Pentru a asigura cea mai mare eficiență și precizie, vom utiliza procese avansate de Building Information Modeling (BIM) pe tot parcursul proiectului. Această abordare ne permite să integrăm decizii bazate pe date în fiecare etapă, asigurându-ne că ARC nu numai că îndeplinește, ci și depășește așteptările tuturor părților interesate.", a declarat Johann Poelzl, Civil Engineering Technical Director la STRABAG România.

"ARC va fi o clădire de referință în unul dintre zonele de afaceri cu cea mai rapidă creștere din oraș și credem că va stabili noi standarde pentru locurile de muncă moderne din regiune. Suntem încrezători că implicarea STRABAG va asigura livrarea cu succes a unei clădiri care depășește așteptările viitorilor noștri chiriași", a declarat Juraj Šaštinský, PPF Real Estate’s Investment Director.

ARC nu va oferi doar spații de birouri excepționale, ci și o serie de facilități moderne, inclusiv parcare subterană pentru peste 300 de vehicule, stații de încărcare pentru mașini electrice, facilități pentru bicicliști și spațiu amplu de depozitare. În plus, clădirea va avea propria grădină de recreere, oferind o oază de verdeață în inima orașului pentru chiriași și vizitatori deopotrivă.

Accesibilitatea este o caracteristică cheie a proiectului. Situat într-o zonă dezvoltată comercial, cu legături excelente de transport, complexul de birouri va oferi acces ușor la serviciile de metrou, tramvai și tren. În perspectivă, există planuri pentru o legătură feroviară directă cu aeroportul internațional, cu un terminal situat convenabil în apropiere de viitorul complex de birouri, îmbunătățind și mai mult conectivitatea pentru chiriași.

După finalizare, ARC va fi o dovadă a dedicării STRABAG pentru excelență în construcții și dezvoltare urbană.

STRABAG SE este un grup tehnologic european pentru servicii de construcții, lider în inovație și putere financiară. Activitățile noastre acoperă toate domeniile industriei construcțiilor și acoperă întregul lanț valoric al construcțiilor. Creăm valoare adăugată pentru clienții noștri prin adoptarea unei viziuni de la un capăt la altul al construcției pe parcursul întregului ciclu de viață - de la planificare și proiectare, prin construcție, exploatare și gestionarea instalațiilor, până la renovare sau demolare. În toate activitățile noastre, ne asumăm responsabilitatea pentru oameni și mediu: modelând viitorul construcțiilor și făcând investiții semnificative în portofoliul nostru de peste 250 de proiecte de inovare și 400 de proiecte de sustenabilitate. Prin munca grea și dedicarea celor aproximativ 86 000 de angajați, generăm un volum anual de producție de aproximativ 19 miliarde EUR.
Rețeaua noastră densă de filiale din diferite țări europene și de pe alte continente ne extinde raza de acțiune mult dincolo de granițele Austriei și Germaniei. Lucrând împreună cu parteneri puternici, urmărim un obiectiv clar: să proiectăm, să construim și să operăm proiecte de construcții într-un mod care protejează clima și conservă resursele. Mai multe informații sunt disponibile la www.strabag.com.

STRABAG activează pe piața românească din 1991, stabilindu-și sediul central în București în 1994. În prezent, Grupul STRABAG are filiale în toate regiunile importante ale României și activează în toate sectoarele de construcții, în special în segmentele de infrastructură de transport, construcții de clădiri și inginerie civilă, precum și în proiecte de construcții de mediu. STRABAG România a încheiat anul 2023 cu o creștere de 65% a volumului producției, de la 315,46 milioane de euro în 2022 la 519,26 milioane de euro. De asemenea, a înregistrat o creștere de 10% a numărului de angajați (FTE), de la 1.768 în 2022 la 1.942 de angajați (FTE) la sfârșitul anului trecut.

PPF Real Estate dezvoltă și gestionează proiecte comerciale și rezidențiale pe mai multe piețe din Europa și SUA, inclusiv Florida, Polonia, Marea Britanie, Republica Cehă și România.