”Acum zece ani am avut viziunea de a dezvolta un peisaj urban în Bucureşti. Aşa că am început căutarea terenului. Nu am avut nicio îndoială când am ajuns în Dumbrava că am găsit situl potrivit (...)”, declară Ray Muraru, fondatorul Loreco, într-un material de presă.
Compania a achiziţionat 90 de hectare în Dumbrava Vlăsiei şi a colaborat cu un urbanist britanic (Donald McCreadie), la conceperea a cinci sate legate de un coridor verde, care şi-au propus să acopere o treime din sit-ul pe care urmează să se facă dezvoltarea.
Compania mizează pe proiecte de arhitectură contemporană, în acest sens au dezvoltate deja în cadrul Dumbrava Vlăsiei două case în parteneriat cu compania germană HUF, folosite în prezent ca showroom dar care pot fi achiziţionate deja de clienţi.
Preţul caselor HUF porneşte de la 700.000 de euro şi nu are o limită în ce priveşte pragul de sus. Pentru alte patru case ce urmează să fie finalizate anul următor, lucrează cu arhitecţi români.
Prima fază a proiectului presupune dezvoltarea de locuinţe pe 140 de loturi, ce pot fi achiziţionate ca atare fie de clienţi persoane fizice, fie de companii în vederea altor dezvoltări. Preţul pentru un metru pătrat de teren în cadrul proiectului Dumbrava Vlăsiei porneşte de la 150 de euro. La finalizarea proiectului, Loreco şi-a propus ca acesta să includă 900 de locuinţe - de la garsoniere până la apartamente cu cinci dormitoare sau vile.
Proiectul Dumbrava Vlăsiei este primul al companiei Loreco Investments pe piaţa locală - anterior compania a mai dezvoltat proiecte similare în Marea Britanie. (sursa: zf.ro)