Hotspot se numără astfel printre inițiatorii spațiilor de lucru ”verzi”, care adaugă un nivel mai ridicat de confort și eficiență standardelor impuse deja în dezvoltarea sustenabilă.
“Implementarea normelor de dezvoltare sustenabilă a devenit deja o practică generalizată în domeniul imobiliar. Începând cu 2009, când prima clădire de birouri ”verde” a spart gheața către dezvoltarea durabilă în România, sustenabilitatea reprezintă un factor strategic esențial în dezvoltarea și administrarea tuturor tipurilor de proprietăți – de la clădiri de birouri, la spații comerciale, industriale, proiecte mixte, fabrici și clădiri publice.
Mai departe, standardele de sustenabilitate au depășit spațiul exterior și zonele comune, oferind proprietarilor și utilizatorilor clădirii o nouă perspectivă asupra mediului de lucru. Hotspot Workhub se numără printre primele spații de tip flex-work care au implementat normele de sustenabilitate în procesul de fit-out, împletind astfel flexibilitatea și performanța muncii cu cea a spațiului interior”, a declarant Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen.
Hotspot Workhub este cel mai nou si mai flexibil spatiu de birouri din Bucuresti, cu toate serviciile si facilităîile specifice unui workhub, la nivel premium. Hotspot propune o combinație spectaculoasă de birouri private personalizabile de toate dimensiunile, cu un open space foarte luminos, săli de meeting și training dotate high-tech, sală de evenimente și Studio de live streaming, toate în jurul unui lobby impresionant, cu recepție și cafenea.
Spațiul, care se întinde pe 2000 m.p, se află la etajul 1 al clădirii The Mark, una dintre cele mai noi și stilate clădiri de birouri din zona CBD din București. Adresa exclusivistă deschide perspective noi asupra lucrului la birou: Hotspot combină detaliul inteligent cu flexibilitatea echipamentelor de birou. Locul, care se deschide cu un lobby strălucitor, conferă o notă cosmopolită, trasaturi functionale și calitative în acelasi timp. "Un birou nu înseamnă numai muncă, ci un întreg stil de viață" (Norman Foster)
"Fiind o companie germană cu 15 ani de experiență pe piața românească, ne-am bucurat să primim în rândurile membrilor noștri echipele Camerei de comerț Romano-Germane și ale companiilor multinaționale care apreciază calitatea și eficiența. Prima noastră grijă a fost să configurăm spațiul în așa fel încât membrii să poată veni într-un loc sigur și comfortabil, și iată ca am reușit să fim și primii din România care au primit certificarea BREEAM Excellent pentru fit-out", spune Tudor Popp, fondatorul Hotspot Workhub, proiectul pilot al REC Partners. Echipa REC, supranumită si 'doctori de clădiri', include experți în consultanșă, planificare și management de proiect,fiind implicați în proiecte majore de construcție, renovare și fit-out în toată Europa.
Criteriile de certificare pentru care Hotspot WorkHub a atins cel mai ridicat punctaj sunt: Sănătate & Well-Being, Apă, Deșeuri și Poluare. Energia, Transportul și Managementul proprietății au obținut de asemenea scor foarte bun. Evaluarea a fost efectuată în conformitate cu manualul tehnic pentru BREEAM International Refurbishment and Fitout 2015: Office.
BuildGreen a asistat clientul de la bun început, oferind consultanță și servicii de evaluare în linie cu cerințele BREEAM, sfaturi pentru proiectare și achiziții durabile, precum și pentru definirea strategiei BREEAM, performanță energetică, optimizarea sistemului de apă și ventilație naturală, materiale, managementul deșeurilor etc.
Cu o istorie de 10 ani în domeniul dezvoltării sustenabile, BuildGreen este auditorul care a gestionat certificarea primei cădiri verzi din România. Compania activează în peste 17 țări din Europa Centrală și de Est și a fost implicată, per total, în certificarea a peste 200 proiecte imobiliare, cu o suprafață cumulată de peste 5 milioane m.p. și o investiție totală de €8 miliarde. Răzvan Nica, fondatorul și directorul general al companiei, este primul auditor BREEAM International Quality Auditor din afara Marii Britanii, poziție din care supervizează procese de certificare de pe întregul mapamond. (Sursa: BuildGreen)