Cu această nouă achiziție, AFI Europe ajunge la un total de peste 300.000 mp închiriabili de spații de birouri în România.

Finalizată în 1998, myhive Victoriei, cunoscută ca “Blocul Bancorex”, a fost prima clădire modernă de birouri din București și cea mai înaltă din centrul orașului, având o suprafață construită de 38.703 mp. Investitorul austriac a preluat proprietatea de lângă Centrul Vechi în martie 2021, de la Banca Comercială Română. 

„Vom reinvesti veniturile obținute din vânzare în achiziții care creează valoare, vizând proprietăți cu randament mai ridicat în piețele noastre de bază”, a declarat Radka Doehring, membru al consiliului executiv al Immofinanz.

Clădirea a fost renovată în 2012 pentru a fi adusă la standarde moderne, iar acum deține o autorizație de construcție recent emisă pentru o renovare completă. 

„Achiziția clădirii myhive Victoriei face parte din planul nostru de dezvoltare strategică în România. Ne dorim să transformăm această proprietate emblematică situată în centrul capitalei într-un proiect modern, de clasă A, aliniat la standardele ESG, cu utilizare mixtă, cuprinzând atât spații de birouri, cât și destinații de retail și leisure”, a menționat Doron Klein, Deputy CEO AFI Europe & CEO AFI Europe România și Cehia.

În urma noii autorizații de construcție, proprietatea renovată va oferi spații de birouri flexibile, zone comune atractive și diverse facilități suplimentare, cum ar fi săli de conferințe, zone de relaxare și evenimente sociale pentru chiriași. Conceptul pune accent pe crearea unui mediu prietenos și colaborativ, care stimulează productivitatea și bunăstarea angajaților.

„Dincolo de aspectele tranzacționale, această investiție reprezintă o oportunitate unică de a revitaliza o clădire și împrejurimile sale, transformând-o dintr-o proprietate veche într-una nouă, cu un aspect arhitectural și comercial îmbunătățit”, subliniază Anca Merdescu, Director Investment & Debt Advisory la Colliers.

„Tranzacția și dezvoltarea ulterioară a acestei proprietăți emblematice reconfirmă fundamentele solide ale pieței de birouri din București și vor crea un nou punct de atracție pentru retail și F&B pe Calea Victoriei, între strada Lipscani, Palatul CEC, Magazinul Victoria și Muzeul Național de Istorie”, a adăugat Cristi Moga, Head of Capital Markets, Cushman & Wakefield Echinox.