IRIDE este primul și unul dintre cele mai mari parcuri de business din București, situat în zona Pipera. Pe lângă clădirile de birouri și spații logistice, proiectul include zonă de parcare, restaurante și cafenele, magazine de proximitate, un centru medical și o clinică dentară.

„O tranzacție de o asemenea anvergură nu ar fi fost posibilă fără o echipă de consultanți de top, care să fie alături de noi. Ne folosim de această ocazie pentru a mulțumi încă o dată echipei Deloitte România pentru sprijinul acordat în legătură cu analiza din punct de vedere financiar a achiziției IRIDE Park și pentru tot profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul proiectului”, a declarat Mihai Măcelaru, CEO, Alfa Group.

Deloitte România a oferit asistență Alfa Group în etapa de due diligence financiar, printr-o echipă alcătuită din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Sorin Rugină, Manager, Sorin Vînătoru, Senior Associate, Robert Doroftei, Senior Associate, și Andreea Dobrotă, Associate, din cadrul departamentului de Consultanță Financiară.

„De la intrarea pe piața imobiliară, în 2007, Alfa Group și-a extins constant portofoliul, atât pe segmentul de birouri, cât și pe cel rezidențial. Această preluare, la succesul căreia ne bucurăm că am putut contribui, marchează încă un pas important în direcția dezvoltării grupului. Tranzacția s-a dovedit a fi complexă, presupunând vânzarea parțială (carve-out) a portofoliului IRIDE, excluzând active precum Iride eighteen, myhive | Iride nineteen sau myhive Metroffice, dar aliniată cu strategia recentă a CPI Property Group, de optimizare a portofoliului curent de proprietăți deținute în Europa Centrală și de Est”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

Alfa Group este un business de familie românesc care activează în sectoare variate, precum petrol și gaze, prin compania de distribuție Oscar Downstream, asigurări, prin compania Onix Asigurări, private equity, prin ROCA Investments, și imobiliar, prin Akcent Development Group, care deține clădirile de birouri Oscar One, Maria Rosetti Tower, Eminescu Offices și Mendeleev Office 5, precum și proiectele rezidențiale Cloud9, 19th Residence, 20th Residence și 21 Residence, fazele 1 și 2.