Dacă tranzacția se finalizează AFI va încasa aproape 93 de milioane de euro, iar randamentul va fi de 7,75%. Afacerea va asigura un profit înainte de taxe de 6,5 milioane de euro și. 46,7 milioane de euro cash-flow.
Cele trei imobile care ar putea fi vândute au o suprafață închiriabilă totală de circ 40.000 mp și sunt ocupate în majoritate de companii de IT. AFI Park 4&5 e construit ca o singură clădire de 32.000 mp suprafață închiriabilă și e ocupat în proporție de 70%.
Pe piața românească cei mai puternici investitori sunt NEPI și Globalworth, compania lui Ioannis Papalekas, care s-a specializat în achiziția și dezvoltarea de clădiri de birouri.
La începutul anului, presa israeliană a anunțat și o posibilă tranzacție care ar fi avut în centru mallul AFI Cotroceni, dar până în prezent aceasta nu s-a confirmat.
AFI Europe România a încasat 22,2 milioane de euro în primele şase luni ale anului, în creştere cu 13,1% faţă de primul semestru din 2015. Compania, parte a AFI Group, controlat de Lev Leviev, deține pe piața locală două malluri, AFI Cotroceni și AFI Palace Ploiești, la care se adaugă mai multe proiecte de birouri.
AFI a anunțat și că va demara construcția unui mall la Brașov și a unui proiect mixt în Bucureștii Noi. (sursa: businesscover.ro)