Gradul de conectivitate al unei clădiri măsurat de către WiredScore ia în calcul cinci aspecte-cheie ce variază de la capacitatea clădirii de a se adapta la tehnologiile viitoare, până la calitatea generală a experienţei pe care o are un utilizator în cadrul clădirii.
- Rezistenţa - determină cât de robustă şi sigură este infrastructura digitală a clădirii;
- Adaptabilitatea - stabileşte cât de pregătită şi flexibilă este infrastructura digitală pentru implementarea noilor tehnologii;
-Telefonia mobilă - măsoară calitatea semnalului în clădire sau adaptarea la tehnologia 5G;
- Operatorii - indică posibilitatea de a alege dintre mai mulţi furnizori de servicii;
- Experienţa utilizatorului - măsoară calitatea semnalului WiFi în clădire şi defineşte gradul de satisfacţie al utilizatorilor privind conectivitatea.
"Instalarea într-un spaţiu de birouri în care există o infrastructură bine pregătită ce permite conectarea imediată la internet şi telefonie mobilă, care face posibilă alegerea furnizorului potrivit şi care se poate adapta cu uşurinţă la noile tehnologii, este un mare avantaj pentru orice chiriaş. În plus, Equilibrium2 are pregătită şi o infrastructură pe verticală, iar asta face ca termenele pentru execuţia şi conectarea la internet să scadă semnificativ - un aspect financiar important pentru a alege o clădire cu acest tip de dotări. De asemenea, faptul că ne apropiem de finalul procesului de auditare şi în curând Equilibrium2 va deveni prima clădire certificată WiredScore din România, va fi o validare a faptului că putem oferi rezidenţilor clădirii o calitate foarte bună a conectivităţii. Acesta este un avantaj pentru viitorii noştri parteneri care pot astfel susţine cu succes un mod de lucru hibrid, atât de popular în
companiile din întreaga lume” declară Bogdan Voicu, Project Manager Divizia de dezvoltare comercială, Skanska CEE.
În prezent, în Europa există 1965 de clădiri înscrise în diverse faze ale certificării WiredScore, precum şi un total, la nivel global, de peste 65 de milioane de metri pătraţi de imobile deja certificate după standardele companiei, la care se adaugă peste 7 milioane de persoane rezidente beneficiare ale tehnologiei auditate de către WiredScore.
În Romania, Equilibrium2 este singura clădire aflată în proces de auditare şi prima care va primi Certificarea WiredScore.
Viteza de schimbare a tehnologiei depăşeşte mereu viteza de schimbare a infrastructurii digitale dintr-o clădire, lucru confirmat şi de faptul că peste 70% dintre întreruperile conexiunii la internet sunt cauzate de probleme ale infrastructurii fizice din interiorul clădirilor.
Skanska investeşte constant în tehnologii menite să ofere o experienţă digitală modernă pentru toţi rezidenţii, de la o conexiune fără întreruperi la reţeaua Wi-Fi, atât în spatiile comune din interiorul clădirii, cât şi în spaţiile comune de la exteriorul complexului Equilibrium, până la o acoperire mobilă de înaltă calitate, indiferent de furnizorul de telefonie.
Laura Klair, Head of Nordics and CEE, WiredScore: "Skanska a stabilit un nou standard pentru conectivitatea digitală în sectorul imobiliar din România şi a demonstrat angajamentul de a-şi pregăti proprietăţile, din punct de vedere al tehnologiei, pentru viitor. Suntem foarte mândri să continuăm colaborarea cu Skanska, o companie ce impune standardele în ceea ce priveşte conectivitatea pe piaţă."
Începând cu anul 2020, Skanska a colaborat cu WiredScore în procesul de certificare a clădirilor din portofoliul companiei în Statele Unite ale Americii, care constă în 15 clădiri în întreaga ţară. Conform unui studiu realizat în 2022 de Moody's Analytics: Digital Connectivity and the Evolving Office Sector, în Statele Unite, acolo unde a fost lansată pentru prima dată certificarea WiredScore, gradul de neocupare a clădirilor certificate este cu 3,8% mai mic comparativ cu alte clădiri necertificate. Iar gradul de închiriere a fost în ultimii doi ani cu 2,2% mai mare în spaţiile de birouri clasă A certificate WiredScore decât în clădirile similare, cu acelaşi profil, care nu sunt certificate.