Obiectul contractului semnat îl constituie închirierea unui spatiu compartimentat în suprafață de 1.200 de metri pătrați, necesar pentru funcționarea în condiții optime a centrelor de date și care asigură infrastructura IT critică pentru a furniza resurse și servicii angajaților, partenerilor și clienților din întreaga lume.

„Suntem încântați că unul dintre cei mai mari furnizori și operatori de centre de date își extinde businessul și se alătură comunității noastre de afaceri din Sema Parc. Misiunea lor, de a oferi companiilor servicii specifice centrelor de date fiabile, scalabile și sigure, facilitându-le călătoria de transformare digitală, se îmbină minunat cu obiectivele noastre de a sprijini inovația, de a oferi chiriașilor oportunități de a accesa soluții de ultimă generație și, prin urmare, de a contribui la succesul  lor." declară Oana Rădulea, Managing Partner River Development.

Alături de serviciile de închiriere de spații de birouri și depozite în clădirile existente în parcul de afaceri, Sema Parc oferă multe alte beneficii chiriașilor, precum: spații verzi, stații de încărcare pentru mașini electrice, energie verde. De asemenea, Sema Parc oferă clienților săi servicii de comunicații integrate, prin propriul operator local de telecomunicații, folosind propria infrastructură de fibră optică. Aceste servicii includ: interconectarea cu toți operatorii de telecomunicații din România, găzduirea echipamentelor, folosind propriul centru de date, închirierea subterană de fibră optică și implementarea conexiunilor de rezervă. 

„Semnarea acestui contract de închirire a spațiului din clădirea de birouri Paris,  marchează de fapt extinderea bussinesului Infinity Cloud Technologies în Europa, nu doar în România, oferind capacitate de putere sporită și opțiuni de rețea. Având în vedere poziția strategică a Infinity de-a lungul rutelor cheie de fibră pe distanță lungă, locația din Dubai, precum și în multe alte locații din întreaga lume, centrul nostru de date este bine amplasat în Sema Parc, în vederea creșterii continue a serviciilor de infrastructură IT, deservind cererii tot mai mari de închiriere de servere, aplicații și servicii de găzduire cloud.” a declarat Zekeriya KELCE, CEO al Infinity Cloud Technologies.

„Majoritatea furnizorilor de centre de date de astăzi doar vând sau oferă spre închiriere spații de stocare de date. Infinity Cloud Technologies depășește această limită, oferind pachete complete de servicii care permit companiilor să externalizeze gestionarea continuă a centrelor lor de date. Pentru a facilita acomodarea chiriașului în spațiu a fost necesar un efort comun și soluții personalizate, precum: sisteme performante de răcire controlată, spor de putere de 750 kva, conexiune sigură și rapidă la internet, asigurînd o transmisie fără întreruperi a datelor, și multe altele. Suntem încântați de această tranzacție de succes și apreciem flexibilitatea și expertiza echipei de profesioniști River Development.” spune Alin Ghenea, Senior Consultant iO Partners. 

River Development este un investitor și dezvoltator imobiliar cu capital românesc, cu activitate de peste 20 ani pe piața locală, susținut de o echipă de profesioniști cu o vastă experiență în planificarea, dezvoltarea și gestionarea proiectelor imobiliare de mare anvergură. River Development dezvoltă două dintre marile proiecte de reconversie urbană ale capitalei:  Sema Parc - situat pe Splaiul Independentei - cca. 1.000.000 mp GBA și The Light - situat pe Bulevardul Iuliu Maniu, cca. 150.000 mp GBA. Ambele sunt situate în zona central-vestică a capitalei și se află în diferite stadii de dezvoltare.

River Develoment are în portofoliu peste 150.000 de metri pătrați (GLA) de spații de birouri și a livrat peste 55.000 de metri pătrați de clădiri noi clasa A în ultimii patru ani, în cadrul Sema Parc și The Light, prin cele trei clădiri de clasa A – The Light One, Londra și Oslo. Toate proiectele dezvoltate recent sunt certificate conform standardelor BREEAM și DAKRA pentru clădiri verzi, cu calificativul Excelent. Compania a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 18 mil. EURO.