One United Properties desfășoară în prezent lucrări de restaurare la One Gallery, fosta fabrică Ford, pe care a aschiziționat-o în 2022 cu scopul de a o restaura și a o readuce în circuitul public, transformând-o într-o destinație înfloritoare, plină de viață și un reper de neratat pe agenda oricărui vizitator al Bucureștiului. Odată finalizate lucrările de restaurare, One Gallery se va deschide ca un spațiu retail și office, parte integrantă a dezvoltării multifuncționale One Floreasca City, completând oferta de servicii comerciale atât pentru rezidenți, cât și pentru întreaga comunitate locală. One Gallery va beneficia de 14.333 mp de spații comerciale, iar data estimată de livrare a imobilului restaurat este trimestrul al treilea din 2025.

Tomcat Hospitality, grup cu circa 40 de restaurante şi afaceri de 15 milioane de euro anul trecut, este operator al cunoscutelor branduri de restaurante Treevi Pizza al Taglio, Élephante, Sagakura, printre altele. Cu facilitățile pe care le va deschide în cadrul One Gallery, Tomcat Hospitality își propune să ofere nu doar experiențe locale, ci să aducă un suflu nou pe scena gastronomică din România, poziționând Bucureștiul alături de alte orașe europene de prestigiu prin premiera unui food hall inovator și premium. Food hall-ul va deveni un hub culinar vibrant, atrăgând comunitatea locală și turiștii, promovând businessuri mici locale și oferind experiențe culinare îmbogățite de spectacole, evenimente culturale și activități interactive.

„Restaurarea One Gallery și parteneriatul cu Tomcat Hospitality reprezintă un pas important în revitalizarea acestui spațiu istoric și transformarea sa într-o scenă socială vibrantă. Parteneriatul nostru se bazează pe valorile comune de excelență și inovație și suntem convinși că acest proiect va contribui semnificativ la îmbogățirea ofertei gastronomice locale. Obiectivul nostru este să găsim partenerii potriviți alături de care să modelăm One Gallery într-un loc de întâlnire și explorare pentru comunitate”, a declarat Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

„Suntem extrem de entuziasmați să începem acest nou capitol alături de One United Properties, într-un proiect ce reunește istoria și modernitatea într-un mod unic. One Gallery este nu doar un imobil restaurat cu mare atenție la detalii, ci și un spațiu care ne oferă cadrul perfect pentru viziunea noastră de a aduce experiențe gastronomice de înaltă calitate în inima orașului. Prin acest parteneriat, ne propunem să oferim o paletă variată de opțiuni culinare care să răspundă nevoilor și preferințelor diverse ale bucurestenilor, dar și străinilor. Scopul nostru este să creăm istorie în lumea culinară, atât la nivel național, cât și internațional, prin experiențe gourmet inovatoare”, a adăugat Cătălin Gheorghe, co-fondator si CEO Tomcat Hospitality.

One Gallery va completa oferta de servicii din cadrul dezvoltării multifuncționale One Floreasca City, iar toți rezidenții și chiriașii, dar și locuitorii din cartier se vor putea bucura de o paletă extinsă de facilități comerciale. Valoarea brută de dezvoltare pentru One Gallery este estimată în prezent la 100 de milioane de euro, cea mai mare investiție privată din România în restaurarea unui imobil istoric.

ONE UNITED PROPERTIES (BVB: ONE) este principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, România. One United Properties este o companie inovatoare dedicată accelerării adoptării practicilor de construcție pentru clădiri sigure, eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase și a primit numeroase premii și recunoașteri pentru sustenabilitate și eficiență energetică. Compania este tranzacționată la Bursa de Valori București, iar acțiunile sale sunt incluse în mai mulți indici precum BET, STOXX, MCSI, FTSE, ROTX și CEEplus