În Dageco Expoziției Estate se configurează showroom-ul multi-marcă din zona de nord a Capitalei, datorită extinderii parteneriatelor cu Stellantis si Suzuki, corporații multinaționale producătoare de automobile si motociclete. Pe lângă mărcile actuale Citroën și Suzuki, în spațiul expozițional mărit se vor comercializa și mărcile Opel, Peugeot și DS, divizia premium a grupului.

“Prin această dezvoltare strategică și utilizând experiența de peste 30 de ani în industria automotive, Dageco Invest își extinde portofoliul de produse și servicii post-vânzare Suzuki si Citroen cu brandurile: Peugeot, Opel si DS Automobiles. Această nouă suprafață închiriată ne va permite să le oferim clienților o experiență unică, într-un mediu special,” declară Cristian Guță, Director General al Dageco Invest.

Proiectul Dageco Expoziției Estate are o suprafață totală de peste 30.000 mp, cu patru corpuri de clădire mixed-use și o parcare generoasă, de 500 locuri. Clădirea principală acomodează birouri moderne, cu o suprafață totală de 13.800 mp și spații comerciale la parter.

“Printre avantajele locației, se numără numărul mare de locuri de parcare, flexibilitatea proprietarului și suprafața generoasă a spațiului, în proximitatea unei zone rezidențiale premium, în plină dezvoltare și a viitoarei stații de metrou Expoziției. Dageco Expoziției Estate este un proiect mixed-use, cu spații moderne generoase pentru birouri și cu un hub de servicii de înaltă clasă – restaurant, cafenea, grădiniță și showroom“, declară Nicolae Ciobanu Managing Partner- Head of Advisory la Fortim Trusted Advisors, membră în Alianța BNP Paribas Real Estate, compania care are mandat de exclusivitate pentru închirierea acestui proiect.

Zona Expoziției, un hub mixed-use

Zona Expoziției se dezvoltă spectaculos, ca urmare a lucrărilor de construcție la stația de metrou care poartă aceleași nume, Expoziției, de pe viitoarea magistrală Gara de Nord- Otopeni. Interesul companiilor a revenit pentru această zonă și datorită acestui fapt.

În Expoziției, funcțiunile existente de birouri, spații expoziționale, hoteluri, unități de învățământ și rezidențial sunt în curs de completare cu noi dezvoltări, care cuprind spații de servicii și de retail.

Zona Expoziției este un important hub mixed-use, care ofer[ toate facilitățile urbane, inclusiv apropierea de cel mai mare parc din București, Parcul Herăstrău.

Creștere a închirierilor de birouri în această zonă

În primul trimestru din 2024, în zona Expoziției – Casa Presei Libere, din Nordul Bucureștiului s-au încheiat nouă contracte de închiriere de spații de birouri, cu o suprafață totală de 12.713 mp, un volum dublu față de media trimestrială din 2023 și 12% din suprafața totală a spațiilor închiriate la nivelul Bucureștiului în primul trimestru din 2024. Chiriașii noi de birouri din zona Expoziției vin din sectoarele IT&C, Servicii Profesionale și FMGC, Pharma și Energie.

Din acest an, se lucrează la viitoarea stație de metrou Expoziției, care este amplasată la doar 300 metri distanță de proiectul Dageco Expoziției Estate, lângă complexul expozițional Romexpo. Linia de metrou M6 va lega această zonă de centrul orașului și zona Gării de Nord, dar și direct de Aeroportul Internațional Henri Coandă.