-    Cu câteva luni în urmă IMMOFINANZ și-a vândut întregul portofoliu logistic, ca un important pas în optimizarea structurii portofoliuui și mutarea accentului principal pe expertiza companiei pe segmentele de retail și birouri. S-a îmbunătățit eficiența prin această măsură?

 

Avem planuri ambițioase pe piața din Ungaria, cu proprietăți administrate în prezent în valoare de peste 460 de milioane de euro. Investitorii consideră activ noi posibilități de investiții, iar în piața de birouri cererea crește în mod clar, după cum o putem vededa din proprie experiență. Recent, am semnat prelungiri de contracte cu chiriași existenți, ceea ce demonstrează clar satisfacția sporită a clienților, precum și succesul în noile relații de afaceri. Acesta este un feedback pozitiv care confirmă strategia noastră de a investi mai mult în expertiza existentă de birouri și retail.

Furnizăm servicii adiționale care le aduc chiriașilor noștri o valoare adăugată. De asemenea avem grijă să investim în calitatea proprietăților noastre de birouri. Acesta nu este doar un factor crucial pentru a atrage noi chiriași, ci și de a-i mulțumi pe cei existenți.  

 

-    Ce tipuri de investitori credeți că va atage Ungaria în anul ce urmează?

 

Nu numai investitorii speculativi căutând profit pe termen scurt sunt interesați de Ungaria, ci și cei care, ca și IMMOFINANZ, consideră Ungaria drept un teren promițător pentru investiții pe termen lung.

 

-    Și care este viziunea din perspecitva chiriașilor?

 

Pe scurt, chiriașii caută soluții sustenabile pentru a optimiza costurile și consumul de energie. Ei au nevoie de parteneri de afaceri de încredere și spații de birouri flexibile.

 

-    Trei clădiri de birouri ale IMMOFINANZ au primit recent certificate verzi BREEAM-In-Use: Szépvölgyi Business Park, Greenpoint7 și Central Business Center. În ce măsură renovarea este importantă pentru dumneavoastră?

 

Primirea certificatelor BREEAM-In-Use are un rol cheie în menținerea competitivității. Am constatat că este din ce în ce mai important pentru chiriași ca biroul lor să fie într-o clădire sustenabilă ecologic și că acesta este unul dintre cei mai importanți factori în alegerea unei proprietăți în Budapesta. Ne bucurăm că trei dintre clădirile nostre au fost certificate cu succes,  și urmează mai multe în curând. Lucrări de modernizare și reamenajare semnificative sunt în prezent în derulare în câteva dintre clădirile noastre de birouri, în timpul cărora acordăm o atenție crescută îndeplinirii criteriilor de economisire a energiei. Sistemul de aer condiționat a fost modernizat recent la clădirea Central Business Center și sistemele  HVAC ale clădirilor noastre de birouri sunt de asemenea actualizate în mod continuu. În afara renovărilor tehnice, încercăm de asemenea să facem clădirile noastre mai confortabile pentru chiriași, astfel renovând anul trecut spațiile de lobby din West Gate Business Park și Arpad Center. Datorită feedback-ului pozitiv, renovăm și spațiile sociale din alte clădiri de birouri din portofoliul nostru.

 

 

-    În final, pot să vă întreb care au fost rezultatele închirierii pe segmentul de birouri în primul trimestru din 2016?

 

Ritmul nostru de creștere continuă ți în 2016 – în ultimele câteva luni, IMMOFINANZ a semnat în Ungaria câteva contracte de închiriere însumând aproximativ 18.000 de mp, din care aproape 6,500 mp sunt noi contracte și extinderi, iar pentru 11.500 mp de spații de birouri au fost reînnoite contractele de închiriere.

 

 

Officerentinfo.hu - Gábor Rozsnyai