Cei patru operatori ocupă, în total, 375 de metri pătraţi, tranzacţiile de închiriere fiind intermediate de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, prin Dana Radoveneanu, Head of Retail Agency şi Raluca Zlate, consultant Retail Agency, care au reprezentat exclusiv proprietarul clădirii.

Dana Radoveneanu, Head of Retail Agency Cushman & Wakefield Echinox: "Arghezi 4 este una dintre cele mai noi dezvoltări de birouri din Bucureşti, oferind spaţii moderne într-o clădire cu o arhitectură deosebită, localizată într-o zonă extrem de căutată de operatorii de retail. Clădirea vine ca o alternativă la spaţiile de retail stradale din centrul Bucureştiului, unde deşi în ultimii ani am văzut o activitate efervescentă, potenţialul de dezvoltare este limitat din cauza disponibilităţii reduse de spaţii de calitate".

Arghezi 4 este o clădire de birouri de tip boutique, situată în centrul Bucureştiului, finalizată în 2023, realizată într-o structură constructivă 3S + P + 6E, ce găzduieşte o suprafaţă închiriabilă de 7.700 metri pătraţi de birouri, 420 metri pătraţi facilităţi de retail la parter şi 100 de locuri de parcare în subteran.

Raluca Zlate, Consultant Retail Agency Cushman & Wakefield Echinox: "Ne bucurăm că împreună cu proprietarul Arghezi 4, Strabag Real Estate, am reuşit să creăm un mix de retaileri în clădire care să răspundă nevoilor angajaţilor care lucrează aici, şi totodată să poziţionăm proprietatea ca o destinaţie modernă şi liniştită de petrecere a timpului liber în centrul oraşului. Oferta va fi completată cu un alt operator de retail, care urmează să închirieze şi ultima suprafaţă disponibilă, de 50 de metri pătraţi, din parterul clădirii".

Business-urile locale au fost foarte active pe piaţa retailului stradal, mai ales în perioada pandemiei şi în anii care au urmat, iar spaţiile de retail de la parterul clădirilor de birouri localizate în special în zonele centrale şi ultracentrale din Bucureşti au atras un număr ridicat de operatori de restaurante, cafenele, cofetării sau gelaterii.

Extinderea reţelelelor de restaurante şi cafenele s-a resimţit şi în evoluţia vânzărilor acestui segment în 2023, dar şi în perioada 2019-2023. Astfel, potrivit raportului Romania Retail Snapshot 2024 lansat recent de Cushman & Wakefield Echinox pe baza rezultatelor financiare a 116 retaileri din 12 domenii diferite, segmentul restaurantelor şi cafenelelor a înregistrat în 2023 un avans al cifrei de afaceri de 14,5% comparativ cu 2022, a patra cea mai mare creştere din domeniile analizate, şi o creştere medie de 14% în perioada 2019-2023.