Proiectul este cumpărat de la compania Immofinanz, aflată în portofoliul grupului ceh CPI, printr-o firmă nouă, Iride Development. Înființată în noiembrie 2023, Iride Development are acţionariat în Cipru și îl are ca administrator pe Angelo-Marius Niculae. 

„Aprobarea încheierii tranzacţiei prin care Societatea (Italian – Romanian Industrial Development Enterprise – Iride SA – n. red.) vinde către Iride Development SRL, proprietatea IRIDE (…) şi o serie de active imobiliare ale societăţii (…), în schimbul unui preţ în cuantum de 44.700.000 euro”, arată informaţia publicată în Monitorul Oficial.

Iride Business Park are o suprafață închiriabilă de 83.286 mp.

Pe lângă afacerile cu carburant, omul de afaceri Alin Niculae are interese imobiliare puternice, deținând companiile de dezvoltare Akcent Development și Exigent Development.

Prima companie are proiectele de birouri Oscar One (2.646 mp), Maria Rosetti Tower (5.800 mp), Eminescu Offices (7.000 mp) și Mendeleev Office 5 (4.500 mp), precum și proiectele rezidențiale Cloud9, 19 Residence, 20 Residence și 21 Residence – fazele 1 & 2. Compania a demarat anul trecut Akcent City din Bucureștii Noi, o investiție de 90 de milioane de euro.

Pe de altă parte, Exigent Development are în portofoliu cele mai mari parcuri rezidențiale din zona Militari – Plaza Residence, care au ajuns deja la faza 5. 

În ceea ce privește vânzătorul, Immofinanz, acesta a mai făcut recent o tranzacţie pe piaţa locală, prin vânzarea fostei clădiri Bancorex, de pe Calea Victoriei, către israelienii de la AFI Europe pentru suma de 27 de milioane de euro.